Stefania presenteert landelijke finale Regio Songfestival

02-10-2023

Tijdens de finale van het Regio Songfestival op zaterdagavond 4 november 2023 ligt de presentatie in handen van Stefania Liberakakis, Riks Ozinga en Bernadette Keizer. Stefania had als Grieks-Nederlandse zangeres de eer om in 2021 Griekenland te mogen vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam en komt ook uit de provincie Utrecht. Riks is presentator en rechtbankverslaggever van gastomroep RTV Utrecht en Bernadette Keizer is social media-verslaggever bij RTV Utrecht.

Stefania kijkt erg uit naar 4 november: “Ik ben vereerd dat ik dit eerste Regio Songfestival mag presenteren samen met Riks en Bernadette. Zeker omdat ik twee jaar geleden zelf mocht deelnemen aan het Eurovisie Songfestival.” Naast Stefania en Riks, verzorgt Bernadette Keizer de presentatie vanuit de green room. Bernadette is sinds 2009 hysterisch fan van het Songfestival door het winnende nummer ‘Fairytale’ van Alexander Rybak en zegt: “Ik ben echt heel trots dat wij in Utrecht de aftrap mogen geven voor het Regio Songfestival en ik vind het mega leuk om onderdeel te zijn van het presentatieteam!” Riks is een muziekliefhebber in hart en nieren: “Ik verheug me op alle liedjes uit de regio tijdens de finale van het Regio Songfestival.”

Live uitzending
De finale van het Regio Songfestival wordt een wervelende avond waar de regio centraal staat; elke regionale omroep wordt vertegenwoordigd door een getalenteerde kandidaat en één van hen wint dit eerste Regio Songfestival. De show wordt op zaterdagavond 4 november vanaf 20.30 uur live uitgezonden op de sociale media-, YouTube- en televisiekanalen van de regionale omroepen.

Op dit moment worden bij de regionale publieke omroepen de voorrondes gehouden. De vorm verschilt per omroep. Uiteindelijk vaardigt iedere omroep een artiest of act af die de regio mag vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale op 4 november in de Stadsschouwburg in Utrecht. De finalisten zingen in het Nederlands of in streektaal en mogen nog geen Top-40 notering gehad hebben. Daarnaast mag het ingezonden nummer nog niet eerder uitgebracht zijn.

Meer informatie over het Regio Songfestival is te vinden op regiosongfestival.nl.

Het Regio Songfestival wordt georganiseerd door alle dertien regionale publieke omroepen en wordt mede mogelijk gemaakt door BumaCultuur, AVROTROS en K.F Heinfonds.

Foto: Chantal Antonides en Jasper Witte, RTV Utrecht

Ontdek meer

Vacature: hoofdredacteur Bureau Regio/voorzitter hoofdredacteurenoverleg (36 uur)

Nederland heeft dertien regionale publieke omroepen. Dit zijn L1, NH, Omroep Brabant, Omroep Flevoland, Omroep Gelderland, Omroep West,

12 07 2024

Jongerenpanel aan de slag met mentale gezondheid en media 

Op maandag 3 juni j.l. vond de derde panelsessie van het Jongerenpanel Media plaats. Dit keer kwamen de

10 06 2024

Weet jij al op wie je gaat stemmen?

Er mag weer gestemd worden! Op donderdag is de verkiezing voor het Europees Parlement. Veel onderwerpen en thema’s

04 06 2024