Streekomroep De Bevelanden en Omroep Zeeland bekrachtigen samenwerking

02-12-2021

Omroep Zeeland en Streekomroep De Bevelanden (SOB) hebben de samenwerking officieel bekrachtigd. Hoofdredacteur Marcel Steenbakker van SOB en directeur Monique Schoonen van Omroep Zeeland ondertekenden in Oost-Souburg de samenwerking. De omroepen gaan nieuws en artikelen uitwisselen. Ook werken beide omroepen aan een gezamenlijk advertentiebeleid.

Redactie SOB versterken
Afgelopen maandag heeft demissionair minister Slob bekendgemaakt dat hij het project ‘Verstering Lokale Journalistiek door Samenwerking’ gaat verlengen. Dit betekent dat twee journalisten nog zeker tot juli 2023 de redactie van SOB versterken. De NOS, SOB en Omroep Zeeland doen mee aan het project ‘Versterking lokale journalistiek door samenwerking’. De gedachte is, dat nieuws en achtergronden uit de haarvaten van de maatschappij ook relevant kunnen zijn voor een regionaal en landelijk bereik. Daarvoor is samenwerking tussen de drie lagen in het publieke bestel essentieel. De extra journalisten dragen bij aan een professioneel redactioneel netwerk dat – volledig gefaciliteerd – kwalitatieve (nieuws)verhalen oplevert, beschikbaar voor alle lagen en platformen: lokaal, regionaal en nationaal.”

Gemeenteraadsverkiezingen
Hoofdredacteur Marcel Steenbakker van De Bevelanden is blij met de impuls die de omroep krijgt. “We zien vooral kansen, ook met het zicht op de komende gemeenteraadsverkiezingen”, zegt Steenbakker. Stichting Streekomroep de Bevelanden is de publieke lokale omroep voor de gemeente Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal.

Foto: SOB / Omroep Zeeland
Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

Educatieve tv-serie ‘Klik ‘m aan’ op RTV Oost

In ‘Klik ‘m aan’ worden inwoners van Overijssel aangemoedigd om aan te haken bij de digitale samenleving.

10 01 2022

RTV Drenthe gaat het nieuwsprogramma ondertitelen.

Door ondertiteling kan de regionale omroep nog meer mensen beter bereiken. “We geven nog beter invulling aan onze publieke taak."

29 12 2021

Documentaire over het wonder van Molen Ceres bij NH Nieuws

NH Nieuws-verslaggever Maarten Edelenbosch volgde het proces voor restauratie in de afgelopen twee jaar en maakte er een documentaire over.

28 12 2021