Omroep West en NH doen live verslag van Bloemencorso Bollenstreek

22-04-2022

Zodra de bollenvelden in bloei staan is het tijd voor hét grootste lentefeest van Nederland: ‘Het Bloemencorso van de Bollenstreek‘. Dit jaar viert het bloemencorso haar 75ste jubileumjaar! Dit geurige en kleurige spektakel wordt in één week door meer dan een miljoen mensen meegevierd. Op zaterdag 23 april maken bonte praalwagens en rijk met bloemen versierde luxe wagens een 42 kilometer lange tocht van Noordwijk naar Haarlem. Omroep West en NH Media doen live verslag van dit spektakel.

Immaterieel Erfgoed Nederland
Twee lentes achtereen hebben de corsofans het corso moeten missen, maar aanstaande zaterdag 23 april rijdt het Bloemencorso Bollenstreek weer stralend van Noordwijk naar Haarlem. Deze editie met een heel feestelijke lenteboodschap. Het Bloemencorso viert haar 75ste editie, rijdt voor de eerste keer als Immaterieel Erfgoed Nederland en ook nog eens onder de vlag van Unesco Immaterieel Erfgoed van de Mensheid. Het bestuur en de honderden vrijwilligers willen dit uitbundig vieren met het mooiste corso ooit. De optocht zal bestaan uit zo’n twintig praalwagens en meer dan dertig met bloemen versierde wagens. Er rijdt zelfs een praalwagen van Provincie Noord-Holland mee in de stoet. Het thema van deze editie van het Bloemencorso is ‘Freedom’ en alle wagens worden gelinkt aan dit thema.

Vrijwilligers
Voorzitter Willem Heemskerk zegt hierover: “Om zo’n groots event als het Bloemencorso Bollenstreek te realiseren zijn 1500 vrijwilligers in touw. Zij maken het Bloemencorso en verdienen een enorme pluim! Daarnaast zorgen zij ook voor verbinding tussen Zuid- en Noord-Holland.”

Van Noordwijk naar Haarlem
De optocht begint op 23 april om 09.30 uur in Noordwijk en zal eindigen om 22.00 uur in Haarlem. De dag erna, op 24 april, zijn alle wagens te bewonderen in de binnenstad van Haarlem. De Corsowagens zullen er de gehele zondag staan, zodat de bezoekers rustig alle wagens kunnen bekijken.

Live op tv en online
De live-uitzending is aanstaande zaterdag 23 april vanaf 19.45 uur tot 20.45 uur te zien bij NH Nieuws en op TV West. De uitzending is ook via de app en website van NH Media en Omroep West te bekijken. Beide regionale omroepen zenden in het weekend ook een samenvatting uit. De programma’s van de regionale omroep zijn (terug) te kijken bij NLZIET.

Foto: Bert de Vries, NH Media

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022