Omroep Gelderland duikt in de krapte op de Gelderse woningmarkt

01-06-2021

Er heerst krapte op de woningmarkt. Daarom is bij Omroep Gelderland de week van 7 juni omgedoopt tot de Week van het Wonen. De regionale omroep van Gelderland staat op televisie, radio en online stil bij het wonen in de provincie. Er is in het bijzonder aandacht voor het woningtekort.

Week van het Wonen
Ook in Gelderland zien de makelaars en woningzoekenden de prijzen alleen maar stijgen. De vraag is groot, maar het aanbod klein. Tijdens de Week van het Wonen onderzoekt Omroep Gelderland daarom de krapte op de woningmarkt en zoekt het naar oplossingen. Ook start een nieuw woonprogramma met presentator Jan de Hoop.

Onderzoek naar krapte
In de Week van het Wonen staat het onderzoeken van het woningtekort centraal. Waar is deze het grootst en wanneer is die krapte opgelost? En, hoe ontwikkelt de woningmarkt zich verder? Om een beter beeld te krijgen van de huizenmarkt lopen programmamakers mee met een stel dat op zoek is naar een huis.

Nieuw woonprogramma met Jan de Hoop
Op dinsdag 8 juni start de zesdelige serie ‘Jan houdt huis’ gepresenteerd door Jan de Hoop. De Hoop kijkt binnen bij mensen die op een prachtige plek wonen. Een plek waarvan zij zeggen: ‘Hier wil ik oud worden’. Ook onderzoekt hij mogelijke oplossingen om de schaarste op de woningmarkt op te lossen.

Mooiste plekjes om te wonen
Ook op social media duikt Omroep Gelderland dieper in het wonen. Wat zijn de mooiste plekjes in de provincie om te wonen? Iedere dag wordt er een poll gedeeld met een vraag over wonen en wordt er een top 5 van huizensite Funda gedeeld. Aan het einde van de week test de regionale omroep de kennis van het publiek over de woningmarkt in een online woonquiz.

De Week van Gelderland
Tot slot wordt op vrijdag 11 juni de Week van het Wonen afgesloten met een speciale aflevering van de wekelijkse talkshow De Week van Gelderland. Geheel in het thema van wonen.

De Week van het Wonen wordt georganiseerd van 7 tot en met 11 juni. Alle informatie over de Gelderse woningmarkt is te vinden op www.gld.nl/woonweek. De serie Jan houdt huis is vanaf 8 juni iedere dinsdag te zien om 17.20 uur op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Alle programma’s en video’s zijn ook online beschikbaar.

Auteur: rpo

Gerelateerde berichten

Hanneke Koppers nieuwe directeur Omroep Brabant

“Zij heeft de kracht om te verbinden en is tegelijk een verstandige vernieuwer met een groot hart voor Brabant en de Brabanders.”

17 06 2021

Hoofdredacteur Michel la Faille van Studio Alphen naar Omroep West

Talentvolle journalist stroomt door van de lokale omroep naar de regionale omroep. Bij Omroep West verstrekt hij de nieuwsredactie.

15 06 2021

Man die verslaggever Rijnmond aanviel krijgt taakstraf

De man die een verslaggever van Rijnmond aanviel moet een schadevergoeding betalen en een taakstraf uitvoeren.

04 06 2021