Nieuw jongerenplatform SOW Rijnmond gelanceerd

07-04-2020

SOW Rijnmond het nieuwe platform voor jongeren in het Rijnmondgebied is gelanceerd. Het is een initiatief van regionale omroep Rijnmond. SOW Rijnmond komt met verdiepende, eigenzinnige content voor én door jongeren uit de regio en vormt onderdeel van het Rijnmond Talent Lab. SOW Rijnmond (spreek uit als zoooow Rijnmond) wil mensen en culturen belichten met een diverse kijk op de wereld. SOW Rijnmond is online te volgen via de website, Facebook, Instagram en op YouTube.

“Wij zijn erg blij met dit nieuwe initiatief. Wij vinden het belangrijk om te investeren in nieuw mediatalent. Op deze manier creëren we een platform voor jong talent en voor experimenteren. De regionale omroep is voor velen altijd al een springplank geweest naar de nationale omroep. Bekende Nederlanders in de media Gert van ‘t Hoff, Han Kock, Eric van Dijk, Marcel van der Steen en Ghislaine Plag zijn allemaal hun carrière bij Rijnmond begonnen.”, aldus algemeen directeur Bert Klaver.

In-Soo Radstake, hoofd externe producties bij Rijnmond: “Talentontwikkeling is een belangrijk speerpunt voor ons als publieke omroep. Daarom zijn we Rijnmond Talent Lab gestart en SOW Rijnmond is daarvan het eerste resultaat. De talenten krijgen hier alle vrijheid om die verhalen te maken die zij belangrijk vinden. We begeleiden hen in het vinden van hun eigen stemgeluid en hopen hiermee ook nieuw talent aan onze organisatie te binden.”

Tijdens het project Rijnmond Talent Lab doen jonge talenten ervaring op met alle facetten van (digital) storytelling. Rijnmond Talent Lab is een samenwerking met het Grafisch Lyceum Rotterdam en Hogeschool InHolland. Deelnemers van het Talent Lab krijgen begeleiding van verschillende experts binnen Rijnmond en daarbuiten.

Kijk hier de introductiefilm van SOW Rijnmond.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022