Nieuw jongerenplatform SOW Rijnmond gelanceerd

07-04-2020

SOW Rijnmond het nieuwe platform voor jongeren in het Rijnmondgebied is gelanceerd. Het is een initiatief van regionale omroep Rijnmond. SOW Rijnmond komt met verdiepende, eigenzinnige content voor én door jongeren uit de regio en vormt onderdeel van het Rijnmond Talent Lab. SOW Rijnmond (spreek uit als zoooow Rijnmond) wil mensen en culturen belichten met een diverse kijk op de wereld. SOW Rijnmond is online te volgen via de website, Facebook, Instagram en op YouTube.

“Wij zijn erg blij met dit nieuwe initiatief. Wij vinden het belangrijk om te investeren in nieuw mediatalent. Op deze manier creëren we een platform voor jong talent en voor experimenteren. De regionale omroep is voor velen altijd al een springplank geweest naar de nationale omroep. Bekende Nederlanders in de media Gert van ‘t Hoff, Han Kock, Eric van Dijk, Marcel van der Steen en Ghislaine Plag zijn allemaal hun carrière bij Rijnmond begonnen.”, aldus algemeen directeur Bert Klaver.

In-Soo Radstake, hoofd externe producties bij Rijnmond: “Talentontwikkeling is een belangrijk speerpunt voor ons als publieke omroep. Daarom zijn we Rijnmond Talent Lab gestart en SOW Rijnmond is daarvan het eerste resultaat. De talenten krijgen hier alle vrijheid om die verhalen te maken die zij belangrijk vinden. We begeleiden hen in het vinden van hun eigen stemgeluid en hopen hiermee ook nieuw talent aan onze organisatie te binden.”

Tijdens het project Rijnmond Talent Lab doen jonge talenten ervaring op met alle facetten van (digital) storytelling. Rijnmond Talent Lab is een samenwerking met het Grafisch Lyceum Rotterdam en Hogeschool InHolland. Deelnemers van het Talent Lab krijgen begeleiding van verschillende experts binnen Rijnmond en daarbuiten.

Kijk hier de introductiefilm van SOW Rijnmond.

Auteur: Robert Claus

Gerelateerde berichten

Educatieve tv-serie ‘Klik ‘m aan’ op RTV Oost

In ‘Klik ‘m aan’ worden inwoners van Overijssel aangemoedigd om aan te haken bij de digitale samenleving.

10 01 2022

RTV Drenthe gaat het nieuwsprogramma ondertitelen.

Door ondertiteling kan de regionale omroep nog meer mensen beter bereiken. “We geven nog beter invulling aan onze publieke taak."

29 12 2021

Documentaire over het wonder van Molen Ceres bij NH Nieuws

NH Nieuws-verslaggever Maarten Edelenbosch volgde het proces voor restauratie in de afgelopen twee jaar en maakte er een documentaire over.

28 12 2021