Het getal 30 centraal bij jubileum van Omroep Zeeland

11-03-2020

Het is dit jaar precies 30 jaar geleden dat Omroep Zeeland begon met uitzenden op de radio. En dat gaat de regionale omroep voor Zeeland vieren door terug te blikken en vooruit te kijken. Ook worden Zeeuwen in het zonnetje gezet en worden onder het motto ‘wie jarig is, trakteert’ cadeau’s uitgedeeld. Bij de jubileumfestiviteiten op televisie, radio en online staat het getal 30 centraal.

Het getal 30
Alles staat in het teken van het getal 30. Op de 30e van iedere maand geeft het radioprogramma ‘Zeeland wordt wakker’ een ontbijtje weg. Ook is er een speciale challenge met het getal 30: Hoeveel bolussen kun je in 30 seconden eten? Wat kun je met 30 Zeeuwse babbelaars? Omroep Zeeland daagt iedereen uit. Iedere maand is er een nieuwe challenge.

Nieuws met impact
Omroep Zeeland is sinds 1990 de regionale, publieke omroep voor én van Zeeland. En in die 30 jaar is er veel gebeurd en daarom vraagt de omroep om mee te praten over welk nieuws van de afgelopen 30 jaar grote impact gemaakt heeft. Meepraten kan in de uitzendingen op radio en televisie en met #30jaaromroepzeeland op social media. Iedere 30e van de maand is er in ZeelandNu een achtergrondreportage over een nieuwsgebeurtenis. ZeelandNu kijkt terug op wat er gebeurde en hoe het nu is.

Zeeuwse identiteit
Veder zendt Omroep Zeeland iedere zondag een documentaire uit. Naast eerder uitgezonden ZeeDocs staan er ook premières op de rol. Verder is er iedere 30e van de maand een speciale Verzeeuwigd met foto’s uit de oude doos te zien. Ook op de 30e van de maand gaat Omroep Zeeland in gesprek met organisaties die bijdragen aan de Zeeuwse identiteit. Wat is hun DNA, wat doen ze, welke bijdragen leveren ze aan Zeeland en hoe ziet de toekomst eruit.

30 jaar Zeeuwse muziek
Welke bands hebben veel betekend voor de Zeeuwse muziek? Hoe belangrijk was Omroep Zeeland voor ze en welke hits zijn er grijs gedraaid de afgelopen 30 jaar. In de Muziekmiddag op werkdagen alles over 30 jaar muziek bij Omroep Zeeland. Op zaterdag bij Zeeuwse Top 40 schuift een artiest aan die veel heeft betekend voor de Zeeuwse muziekindustrie. Op zondag is er een speciale ‘Windorgel’ met hits die zijn grijsgedraaid bij Omroep Zeeland in de afgelopen 30 jaar.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022