Frank van Dijk nieuwe presentator ochtendshow Radio Gelderland

06-12-2021

Vanaf 3 januari 2022 is Frank van Dijk de nieuwe presentator van de ochtendshow op Radio Gelderland. Hij neemt de microfoon over van Nieke Hoitink die het programma Goedemorgen Gelderland vijf jaar presenteerde.

Voor Frank van Dijk is de Gelderse radiostudio geen onbekend terrein. De afgelopen jaren presenteerde hij met veel plezier het radioprogramma Thuis in Gelderland en daarnaast is zijn stem te horen in verschillende promo’s en jingles. Vanaf januari ontwaakt Gelderland elke werkdag samen met Frank en brengt hij de luisteraars op de hoogte van het belangrijkste nieuws, weer en verkeer.

Van Dijk kijkt vol enthousiasme uit naar deze nieuwe uitdaging: “Al bijna 15 jaar sluit ik de dag af op de radio. En in plaats van het licht uit, doe ik het straks juist weer aan. Voor mij is de ochtend het mooiste moment om radio te maken. Dus ik ben heel blij dat ik dit mag gaan doen. Mensen worden wakker en beginnen aan hun dag. En ik ben daar straks gewoon een onderdeel van. Samen opstaan met fijne muziek, het nieuws van die dag en zoveel mogelijk goede zin.”

Hoitink vertrekt naar dagblad De Stentor om als verslaggever verder te gaan: “Dit waren vijf mooie jaren, waarin je voelt dat zoveel mensen dagelijks met je opstaan. En die luisteraar wil erop kunnen vertrouwen dat ze van jou horen wat ertoe doet die dag.”

Goedemorgen Gelderland is iedere werkdag van 06.00-09.00 uur te horen op Radio Gelderland.

Foto: Jasper Lindner / Omroep Gelderland
Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

Educatieve tv-serie ‘Klik ‘m aan’ op RTV Oost

In ‘Klik ‘m aan’ worden inwoners van Overijssel aangemoedigd om aan te haken bij de digitale samenleving.

10 01 2022

RTV Drenthe gaat het nieuwsprogramma ondertitelen.

Door ondertiteling kan de regionale omroep nog meer mensen beter bereiken. “We geven nog beter invulling aan onze publieke taak."

29 12 2021

Documentaire over het wonder van Molen Ceres bij NH Nieuws

NH Nieuws-verslaggever Maarten Edelenbosch volgde het proces voor restauratie in de afgelopen twee jaar en maakte er een documentaire over.

28 12 2021