Frank van Dijk nieuwe presentator ochtendshow Radio Gelderland

06-12-2021

Vanaf 3 januari 2022 is Frank van Dijk de nieuwe presentator van de ochtendshow op Radio Gelderland. Hij neemt de microfoon over van Nieke Hoitink die het programma Goedemorgen Gelderland vijf jaar presenteerde.

Voor Frank van Dijk is de Gelderse radiostudio geen onbekend terrein. De afgelopen jaren presenteerde hij met veel plezier het radioprogramma Thuis in Gelderland en daarnaast is zijn stem te horen in verschillende promo’s en jingles. Vanaf januari ontwaakt Gelderland elke werkdag samen met Frank en brengt hij de luisteraars op de hoogte van het belangrijkste nieuws, weer en verkeer.

Van Dijk kijkt vol enthousiasme uit naar deze nieuwe uitdaging: “Al bijna 15 jaar sluit ik de dag af op de radio. En in plaats van het licht uit, doe ik het straks juist weer aan. Voor mij is de ochtend het mooiste moment om radio te maken. Dus ik ben heel blij dat ik dit mag gaan doen. Mensen worden wakker en beginnen aan hun dag. En ik ben daar straks gewoon een onderdeel van. Samen opstaan met fijne muziek, het nieuws van die dag en zoveel mogelijk goede zin.”

Hoitink vertrekt naar dagblad De Stentor om als verslaggever verder te gaan: “Dit waren vijf mooie jaren, waarin je voelt dat zoveel mensen dagelijks met je opstaan. En die luisteraar wil erop kunnen vertrouwen dat ze van jou horen wat ertoe doet die dag.”

Goedemorgen Gelderland is iedere werkdag van 06.00-09.00 uur te horen op Radio Gelderland.

Foto: Jasper Lindner / Omroep Gelderland

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022