Cindy de Koning: Altijd dicht bij de kijker en luisteraar

25-08-2023

Het vak zit haar in het bloed, maar toch stapt (nieuws)presentator Cindy de Koning grotendeels uit de wereld van radio en televisie. Na 28 jaar bij Omroep Brabant en 8 jaar bij Bureau Regio gaat ze zich nu bezighouden met wetenschapscommunicatie. Ze blijft wel nog actief bij Omroep Gelderland.

Journalist Bas Nieuwenhuijsen tekent voor Spreekbuis.nl het verhaal van Cindy de Koning op: ‘Bij Omroep Brabant werkte mee aan allerlei programma’s: muziek, nieuws, ik deed verslaggeving en presenteerde. In 2002 ben ik ook voor de televisie gaan werken. Dat begon met een talentenprogramma en met een magazine, Goedemiddag Brabant. Maar ik heb ook bijvoorbeeld een businessprogramma gemaakt en ik stond als verslaggever langs de route van bloemencorso’s en carnavalsoptochten. Dat brede scala dat je bij een regionale omroep hebt, is heel erg leuk.’

Lees het volledige verhaal op Spreekbuis.nl

‘De medewerkers van Bureau Regio komen ook werkelijk uit de regio, en kunnen de NOS onder meer de taal van de regio leren. In de samenwerking is Bureau Regio de spin in het web. De regionale omroepen zijn bij elkaar opgeteld de grootste binnenlandredactie van Nederland zeg ik wel eens. Bureau Regio zorgt voor de verbinding tussen de regionale omroepen en de NOS. Met behoud van de eigen identiteit, die zullen de regionale omroepen niet kwijtraken. De regionale omroepen kennen die juist goed, ze kennen hun publiek.’

Foto: NOS / Stefan Heijdendael
Auteur: Spreekbuis.nl / Bas Nieuwenhuijsen

Gerelateerde berichten

UITNODIGING: Panel over belang journalistiek op regionaal niveau

Dutch Media Week, maandag 2 oktober: Paneldiscussie over belang regionale journalistiek met o.a. Arie Slob, Daniëlle Arets en Jan Müller.

18 09 2023

Resultaten van twee jaar samenwerking NOS, NLPO en RPO

Tienduizenden verhalen werden er gemaakt tijdens het project 'Versterking lokale journalistiek door samenwerking'.

22 08 2023

Dutch Media Week biedt springplank voor jong mediatalent

Het mediafestival biedt dit jaar extra aandacht voor de nieuwe generatie mediatalent, in de vorm van lezingen, workshops en netwerkmogelijkheden.

30 06 2023