Branko Eijssen nieuwe directeur L1

28-07-2022

Regionale omroep L1 heeft een nieuwe directeur/bestuurder. Branko Eijssen treedt per 5 september aan. De Ondernemingsraad van L1 heeft positief geadviseerd over de voorgenomen benoeming.

Ervaring
Maastrichtenaar Branko Eijssen (44) heeft veel ervaring in de media. Hij is nu hoofd Marketing & Communicatie bij VDL en was daarvoor onder meer lid van de hoofdredactie van Dagblad De Limburger. Bij L1 wordt hij statutair bestuurder van Stichting Omroep Limburg en directeur van het daaronder opererende omroepbedrijf L1. RVC-voorzitter Diana Monissen noemt hem de juiste kandidaat die L1 op dit moment nodig heeft: “Hij is open, verbindend en benaderbaar en tevens een stevige gesprekspartner met visie, enthousiasme en kennis van zaken.”

Bestuurlijke crisis
Eijssen wordt de opvolger van Harro Coumans, die als interim directeur/bestuurder is aangesteld. Dat was een tussentijdse oplossing, na een slepend conflict tussen Raad van Commissarissen (RvC) en bestuurder Peter Elbers enerzijds en het personeel anderzijds. RvC en Elbers zijn bij L1 vertrokken. Sinds juni is er ook een nieuwe RvC aangesteld, onder aanvoering van Diana Monissen.

Auteur: Regionale Publieke Omroep