Bij tweede reeks tv-programma ‘Fan binnenút’ komt Omrop Fryslân met aanvullende podcast

03-03-2021

Omrop Fryslân komt vanaf 8 maart met een tweede reeks ‘Fan binnenút’. In de eerste serie keek programmamaker Miranda Werkman achter de deuren van de GGZ. Deze keer komt ze achter de voordeur met de medewerkers van het Regiecentrum Bescherming en Veiligheid. ‘Fan binnenút, wa soarget foar in feilich libben?’ geeft een indringend beeld van het werk van Jeugd- en Gezinsbescherming, Jeugdreclassering en Veilig Thuis Friesland.

Achter de schermen
Bij het Regiecentrum Bescherming en Veiligheid werken 250 mensen aan de veiligheid van tienduizend gezinnen. Ingewikkeld werk, waarbij de hulp vaak onder dwang plaatsvindt. De serie laat zien hoe lastig het is om in te grijpen achter de voordeur; de grens tussen privacy en veiligheid. In de acht afleveringen loopt Werkman eerst mee met jeugdbeschermers en jeugdreclasseerders en de kinderen die onder hun toezicht staan. Daarna kijkt ze achter de schermen bij Veilig Thuis Friesland.

Tranen in mijn ogen
“Wij willen een inkijkje geven in ons, vaak moeilijke en ingewikkelde, werk. Waarom mensen bij Jeugd- en Gezinsbescherming en Veilig Thuis Friesland werken en wat wij met ons werk willen bereiken”, aldus Marianne Sinot, algemeen directeur van Regiecentrum Bescherming en Veiligheid. Programmamaker Miranda Werkman krijgt een warm gevoel als ze ziet met hoeveel inzet alle medewerkers hun werk doen. “Ik zal eerlijk zeggen dat de tranen mij soms in de ogen sprongen. Het is zo heftig als een kind uit huis wordt geplaatst. Iedereen wil het liefst opgroeien bij zijn of haar eigen vader en moeder. Maar als dat niet kan, hoe mooi is het dan dat er andere mensen zijn die een belangrijke rol spelen in het leven van een kind, zoals jeugdbeschermers, pleeggezinnen of een mentor op school?”

Verdieping met podcast
‘Fan binnenút, wa soarget foar in feilich libben?’ is vanaf 8 maart elke maandag om 17.15 uur te zien op Omrop Fryslân. Aanvullend maakt Miranda Werkman ook een podcastserie voor extra verdieping over verschillende onderwerpen.

Auteur: Robert Claus

Gerelateerde berichten

Omroep Brabant start intensieve samenwerking met lokale omroepen

“We krijgen een nog fijnmaziger nieuwsnetwerk met meer aandacht voor het kleinere nieuws uit gebieden waar we nu te weinig komen."

06 04 2021

Nieuwsplein33: Unieke samenwerking voor betere lokale journalistiek

Nieuwsplein33 wil de komende jaren hét mediaplatform voor de gemeenten Amersfoort en Leusden worden en inzetten op betere lokale journalistiek.

23 03 2021

Rijnmond verzorgt ode aan ‘the voice of Rotterdam’

Lee Towers wordt 75 jaar. Rijnmond laat dit bijzondere moment voor de zanger én ambassadeur van de Rotterdamse haven niet zomaar voorbij gaan.

18 03 2021