Bij tweede reeks tv-programma ‘Fan binnenút’ komt Omrop Fryslân met aanvullende podcast

03-03-2021

Omrop Fryslân komt vanaf 8 maart met een tweede reeks ‘Fan binnenút’. In de eerste serie keek programmamaker Miranda Werkman achter de deuren van de GGZ. Deze keer komt ze achter de voordeur met de medewerkers van het Regiecentrum Bescherming en Veiligheid. ‘Fan binnenút, wa soarget foar in feilich libben?’ geeft een indringend beeld van het werk van Jeugd- en Gezinsbescherming, Jeugdreclassering en Veilig Thuis Friesland.

Achter de schermen
Bij het Regiecentrum Bescherming en Veiligheid werken 250 mensen aan de veiligheid van tienduizend gezinnen. Ingewikkeld werk, waarbij de hulp vaak onder dwang plaatsvindt. De serie laat zien hoe lastig het is om in te grijpen achter de voordeur; de grens tussen privacy en veiligheid. In de acht afleveringen loopt Werkman eerst mee met jeugdbeschermers en jeugdreclasseerders en de kinderen die onder hun toezicht staan. Daarna kijkt ze achter de schermen bij Veilig Thuis Friesland.

Tranen in mijn ogen
“Wij willen een inkijkje geven in ons, vaak moeilijke en ingewikkelde, werk. Waarom mensen bij Jeugd- en Gezinsbescherming en Veilig Thuis Friesland werken en wat wij met ons werk willen bereiken”, aldus Marianne Sinot, algemeen directeur van Regiecentrum Bescherming en Veiligheid. Programmamaker Miranda Werkman krijgt een warm gevoel als ze ziet met hoeveel inzet alle medewerkers hun werk doen. “Ik zal eerlijk zeggen dat de tranen mij soms in de ogen sprongen. Het is zo heftig als een kind uit huis wordt geplaatst. Iedereen wil het liefst opgroeien bij zijn of haar eigen vader en moeder. Maar als dat niet kan, hoe mooi is het dan dat er andere mensen zijn die een belangrijke rol spelen in het leven van een kind, zoals jeugdbeschermers, pleeggezinnen of een mentor op school?”

Verdieping met podcast
‘Fan binnenút, wa soarget foar in feilich libben?’ is vanaf 8 maart elke maandag om 17.15 uur te zien op Omrop Fryslân. Aanvullend maakt Miranda Werkman ook een podcastserie voor extra verdieping over verschillende onderwerpen.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022