Bekende Overijsselaars gaan terug naar hun roots bij RTV Oost

19-08-2020

Waar je opgroeit, word je gevormd. Dat geldt voor iedereen, ook voor mensen in de spotlights. In het nieuwe TV Oost-programma Roots zoekt Bert Eeftink het spoor terug van bekende Overijsselaars. Terug naar waar hun wortels liggen. Terug naar het begin. Terug naar hun… roots. De eerste aflevering is zaterdag 22 augustus om 17.10 uur te zien bij TV Oost.

Leonie ter Braak
In de eerste aflevering van Roots gaat Bert Eeftink samen met Leonie ter Braak terug naar haar jeugd in Buurse. Ze bezoeken bijzondere plekken zoals het zomerhuisje dat Leonie kocht van haar verdiende geld met modellenwerk en later weer moest verkopen, omdat ze er financieel een puinhoop van had gemaakt. Op de basisschool blijkt dat Leonie weinig bezig was met schoolwerk en totaal ergens anders met haar gedachten zat. Leonie’s ouders vertellen over hoe hun dochter al heel jong uitvloog en er is een weerzien met haar eerste grote liefde…

Bekende Overijsselaars
Roots is elke zaterdag te zien bij TV Oost. In het eerste seizoen zijn de gasten presentatrice en actrice Leonie ter Braak, singer-songwriter Rob Dekay, zangeres en muzikante Tessa Boomkamp, topchef Jonnie Boer en filmregisseur en -producent Johan Nijenhuis.

Digitaal magazine
Roots is niet alleen een tv-programma, maar ook een gratis digitaal magazine waarin de mooie plekken uit de serie nog eens voorbij komen. Daarnaast zijn er extra filmmateriaal en foto’s te bekijken en natuurlijk ontbreken de bloopers niet.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022