Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Op 14, 15 en 16 maart 2022 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. In dit dossier volgen we de dertien regionale omroepen bij de (journalistieke) verslaggeving van deze verkiezingen. Onze journalisten staan op ooghoogte met het publiek. Zij weten wat er speelt. In ieder dorp, stad en streek. De regionale omroepen spelen een belangrijke rol bij het versterken van de lokale democratie. 

Alles over de gemeenteraadsverkiezingen bij RTV Noord

Alles over de gemeenteraadsverkiezingen bij Omrop Fryslan

Alles over de gemeenteraadsverkiezingen bij RTV Drenthe

Alles over de gemeenteraadsverkiezingen bij RTV Oost

Alles over de gemeenteraadsverkiezingen bij Omroep Gelderland

Alles over de gemeenteraadsverkiezingen bij RTV Utrecht

Alles over de gemeenteraadsverkiezingen bij Omroep Flevoland

Alles over de gemeenteraadsverkiezingen bij NH Nieuws

Alles over de gemeenteraadsverkiezingen bij Omroep West

Alles over de gemeenteraadsverkiezingen bij Rijnmond

Alles over de gemeenteraadsverkiezingen bij Omroep Zeeland

Alles over de gemeenteraadsverkiezingen bij Omroep Brabant

Alles over de gemeenteraadsverkiezingen bij L1

Omroep Gelderland toert met de verkiezingsbus door de hele provincie. De regionale omroep komt in alle dorpen en steden. Samen met lokale omroepen brengt Omroep Gelderland belangrijke onderwerpen uit elke gemeente onder de aandacht. Berichtgeving, debatten en al het nieuws zijn te volgen bij Omroep Gelderland en de betreffende lokale omroep.

NH en lokale omroepen leggen fundament. Het voordeel van de samenwerking tussen de lokale omroepen en de regionale omroep is de slagkracht. Los van elkaar, op eigen kracht, zijn goede, lokaal-relevante verhalen rondom de gemeenteraadsverkiezingen niet te realiseren. Samen leggen de lokale omroepen en de regionale omroep het fundament voor de toekomst.

De regionale omroepen zetten het publiek centraal bij de gemeenteraadsverkiezingen. Onze journalisten zijn thuis in elke gemeente. We vertellen de verhalen over waar we wonen en werken. We staan op ooghoogte met ons publiek.

RTV Oost gaat met bewoners van Kerkstraten uit tien plaatsen verdeeld over de provincie Overijssel praten over de lokale politiek en de verkiezingen. De regionale omroep gaat met (enkelen van) hen ook stemmen. Ook blijft RTV Oost na de gemeenteraadsverkiezingen samen met hen de lokale politiek volgen.