Winterswijk mag eerste schaatsmarathon op natuurijs organiseren

09-01-2024

Vanavond vindt de eerste schaatsmarathon op natuurijs plaats. De marathon is live te volgen bij Omroep Gelderland.

Vandaag is door de keurmeester van de schaatsbond KNSB officieel vastgesteld dat het ijs op de baan van de Winterswijkse IJSvereniging (WIJV) dik genoeg is om een schaatsmarathon te houden.

De vrijwilligers van de WIJV hebben de afgelopen nachten met man en macht gewerkt om een ijsvloer neer te leggen die dik genoeg is om een schaatsmarathon te houden. Want dat was het doel van de Winterswijkse ijsmakers; de eerste schaatsmarathon op natuurijs organiseren. Voorzitter Auke Spijkstra van de vereniging kan zijn geluk niet op: “Fantastisch. Het is prachtig.”

Het Achterhoekse dorp was vol vertrouwen dat zij als eerste een schaatsmarathon op natuurijs zouden gaan houden: “Wij hebben natuurlijk de hele nacht al kunnen meten. Want wij hebben het ijs vast op het asfalt liggen. Wij weten precies hoeveel we hebben.”

De eerste schaatsmarathon op natuurijs is vanavond om 19.00 uur live vanuit Winterswijk te volgen bij Omroep Gelderland. De marathon wordt afgetrapt door de vrouwen.

Ontdek meer

Lokale en regionale omroepen bundelen krachten met journalistieke alliantie

De Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) en de Regionale Publieke Omroep (RPO) hebben een alliantie gesloten gericht op

15 02 2024

Vacature: Data-analist regionale publieke omroepen

Als data-analist help je mee om onze content beter onder de aandacht te brengen bij ons publiek, aan de hand van inzichten vanuit data.

07 02 2024

Jury Regiohelden Awards bekend; Freek Staps (ANP) voorzitter

Juryvoorzitter Freek Staps: “De regionale journalistiek is een levendig en onmisbaar deel van het Nederlandse journalistieke landschap.”

14 12 2023