Tweede editie Regio Songfestival strijkt neer in Maastricht

06-03-2024

De gaststad van het Regio Songfestival 2024 is bekend. Op zaterdag 9 november wordt de tweede editie van het regionale omroepenfestival gehouden in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht. De inzending van L1, Emmy Ackermans, behaalde in 2023 met haar liedje ‘T Letste Rundje de meeste punten en won de show in de Stadsschouwburg in Utrecht.

‘’Tot volgend jaar, in Limburg!’’ Met die woorden sloot presentatrice Stefania de show af in een uitzinnige schouwburg. Net als bij het Eurovisie Songfestival is het de winnende omroep die de eer heeft om de volgende editie te organiseren. De finale zal dit jaar plaatsvinden in het Theater aan het Vrijthof in provinciehoofdstad Maastricht. De stad, die in 2020 nipt de race om het Eurovisie Songfestival te organiseren verloor, verwelkomt nu met trots het Regio Songfestival.

Groot succes
Alle dertien omroepen kijken er reikhalzend naar uit om eind dit jaar weer een wervelende show neer te zetten vol met muzikaal talent. De eerste editie was een groot succes. Met drie acts op een gedeelde tweede plaats en slechts een verschil van vijf punten met de winnende act was het tot het laatste moment spannend. Nooit eerder werkten alle regionale publieke omroepen samen aan zo’n grootschalig evenement. De finale werd live op veertien televisiezenders tegelijkertijd uitgezonden.

Voorrondes
Ook dit jaar zal iedere omroep een eigen voorronde houden om de finalist te selecteren. De vorm verschilt. De criteria blijven hetzelfde, waarbij de finalisten nummers (grotendeels) in het Nederlands of in een streektaal zingen. Ze mogen nog geen Top 40-notering gehad hebben en het ingezonden nummer mag nog niet eerder uitgebracht zijn. Meer informatie over het Regio Songfestival is te vinden op regiosongfestival.nl.

Het Regio Songfestival wordt georganiseerd door alle dertien regionale omroepen en wordt mede mogelijk gemaakt door AVROTROS.

Ontdek meer

Vacature: hoofdredacteur Bureau Regio/voorzitter hoofdredacteurenoverleg (36 uur)

Nederland heeft dertien regionale publieke omroepen. Dit zijn L1, NH, Omroep Brabant, Omroep Flevoland, Omroep Gelderland, Omroep West,

12 07 2024

Jongerenpanel aan de slag met mentale gezondheid en media 

Op maandag 3 juni j.l. vond de derde panelsessie van het Jongerenpanel Media plaats. Dit keer kwamen de

10 06 2024

Weet jij al op wie je gaat stemmen?

Er mag weer gestemd worden! Op donderdag is de verkiezing voor het Europees Parlement. Veel onderwerpen en thema’s

04 06 2024