Tweede editie Regio Songfestival strijkt neer in Maastricht

06-03-2024

De gaststad van het Regio Songfestival 2024 is bekend. Op zaterdag 9 november wordt de tweede editie van het regionale omroepenfestival gehouden in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht. De inzending van L1, Emmy Ackermans, behaalde in 2023 met haar liedje ‘T Letste Rundje de meeste punten en won de show in de Stadsschouwburg in Utrecht.

‘’Tot volgend jaar, in Limburg!’’ Met die woorden sloot presentatrice Stefania de show af in een uitzinnige schouwburg. Net als bij het Eurovisie Songfestival is het de winnende omroep die de eer heeft om de volgende editie te organiseren. De finale zal dit jaar plaatsvinden in het Theater aan het Vrijthof in provinciehoofdstad Maastricht. De stad, die in 2020 nipt de race om het Eurovisie Songfestival te organiseren verloor, verwelkomt nu met trots het Regio Songfestival.

Groot succes
Alle dertien omroepen kijken er reikhalzend naar uit om eind dit jaar weer een wervelende show neer te zetten vol met muzikaal talent. De eerste editie was een groot succes. Met drie acts op een gedeelde tweede plaats en slechts een verschil van vijf punten met de winnende act was het tot het laatste moment spannend. Nooit eerder werkten alle regionale publieke omroepen samen aan zo’n grootschalig evenement. De finale werd live op veertien televisiezenders tegelijkertijd uitgezonden.

Voorrondes
Ook dit jaar zal iedere omroep een eigen voorronde houden om de finalist te selecteren. De vorm verschilt. De criteria blijven hetzelfde, waarbij de finalisten nummers (grotendeels) in het Nederlands of in een streektaal zingen. Ze mogen nog geen Top 40-notering gehad hebben en het ingezonden nummer mag nog niet eerder uitgebracht zijn. Meer informatie over het Regio Songfestival is te vinden op regiosongfestival.nl.

Het Regio Songfestival wordt georganiseerd door alle dertien regionale omroepen en wordt mede mogelijk gemaakt door AVROTROS.

Ontdek meer

Documentaire Bolta Zathe wint Gouden Regiohelden Award

De enthousiaste winnaars De documentaire Bolta Zathe van Omrop Fryslân wint de Gouden Regiohelden Award van 2023. Dit

11 04 2024

Nog een week te gaan; wie maken kans op een Regiohelden Award?

Er gaat in tijden van AI en fake news niets boven authentiek en betrouwbaar nieuws. Zo ook uit

04 04 2024

RTV Oost zet de streektaal in het zonnetje tijdens de Week van de Streek

Van 10 t/m 17 maart is het de ‘Week van de Streek’ bij RTV Oost en besteedt de

07 03 2024