Muzikale Hemelvaart bij de regionale omroepen!

02-05-2024


De muziekliefhebber kan zijn hart ophalen op Hemelvaartsdag! De regionale omroepen hebben veel moois in petto. Zo staat NH tijdens Hemelvaart in het teken van ‘De Top 100 van Noord-Holland’. In deze jaarlijkse hitlijst kiezen luisteraars van de regionale zender het beste Noord-Hollandse liedje ooit gemaakt. De lijst is te horen op Hemelvaartsdag; donderdag 9 mei van 9 tot 18 uur. Denk aan klassiekers van o.a. Willeke Alberti, Rob de Nijs, BZN, Van Dikhout en Ramses Shaffy. Luisteren kan viFM, de NH app en natuurlijk ook via nhradio.nl. Ook in Limburg zetten ze de lokale artiesten in het hemelvaart-zonnetje met de Limburgse 100. Limburgtalig, Engelstalig, Duitstalig of zelfs instrumentaal, gekozen door de luisteraars en kijkers van L1. De Limburgse 100 wordt sinds 1997 jaarlijks op Hemelvaartsdag uitgezonden op L1 Radio. Vorig jaar  voerde John Tana de lijst aan met het lied ‘Boursin’. Dit jaar ook of gaat de beurt naar een andere Limburgse favoriet? Er kan niet meer gestemd worden.

Uiteraard blijft ook Omroep Brabant niet achter! Zij zenden donderdag de Brabantse top 100 uit. Ga jij voor een hit van bijvoorbeeld Guus Meeuwis, Flemming, Krezip, Sandra Reemer of John de Bever? Stemmen kan hier.

Bij Omroep Gelderland hoor je donderdag tussen 7.00 en 18.00 uur Hemelse Helden op Radio Gelderland. Deze dag is een eerbetoon aan muzikale helden die we moeten missen, maar zeker niet zijn vergeten. En heb je op Hemelvaart niet naar de themadag kunnen luisteren? En lukt het je niet om deze themadag te luisteren? Niet getreurd: je luistert Hemelse Helden terug via gld.nl/radio.

En voor de Høkers onder ons: op Hemelvaartsdag 2023 speelde Normaal het Achterhoekse Lochem helemaal plat. Bennie Jolink en zijn mannen kwamen terug op heilige grond in Lochem om de 48ste verjaardag van de band te vieren. Donderdag, een jaar later, zie je het concert ‘Normaal, 48 joar olderwets Høken‘. Vanaf 17:10 uur op TV Oost. 

Foto: OOST

Ontdek meer

Jongerenpanel aan de slag met mentale gezondheid en media 

Op maandag 3 juni j.l. vond de derde panelsessie van het Jongerenpanel Media plaats. Dit keer kwamen de

10 06 2024

Weet jij al op wie je gaat stemmen?

Er mag weer gestemd worden! Op donderdag is de verkiezing voor het Europees Parlement. Veel onderwerpen en thema’s

04 06 2024

DichterBijNieuws

Hoewel het overgrote deel van Nederland al jaren veel vertrouwen heeft in de Nederlandse mediamerken, is er een

02 05 2024