De regio kleurt oranje!

10-06-2024

Het hele land kleurt oranje, met de start van het EK voetbal van komende vrijdag voor de deur! Ook in de regio wordt er volop stilgestaan bij dit sportevenement. RTV Drenthe bezocht een aantal fanatieke bewoners van wijken in Assen en Hoogeveen. Ook in Apeldoorn kunnen ze er wat van. Omroep Gelderland kwam al volop in de EK-sfeer bij De Driemaagdenrotonde in Apeldoorn, waar maar liefst 7 kilometer aan slingers is opgehangen, en dat is pas het begin. Dat de oranjekoorts nog moet losbarsten in Utrecht meldt RTV Utrecht van de week. Maar dat komt vast goed op 16 juni als Oranje de eerste wedstrijd speelt tegen het Nationale team van Polen.

Een echte voetbalhit mag natuurlijk niet ontbreken. Daarom doken Frans Duijts en Immer Hansi de Ahornstraat in, omgedoopt tot de Oranjestraat, in de Bredasewijk Tuinzigt. Omroep Brabant deed verslag!

Oost dook nog even in de geschiedenisboeken en stelde het ultieme elftal op van voetbaliconen uit Overijssel. Denk aan Jaap Stam, Wout Weghorst en Bert van Marwijk.

Foto: RTV Drenthe

Ontdek meer

Erop uit in de regio!

Met de zomer in aantocht kunnen we weer uitkijken naar veel regionale feesten, evenementen en concerten. We selecteerden

10 06 2024

Regionale omroepen te gebruiken met Apple CarPlay en Android Auto

Vanaf nu kunnen gebruikers in heel Nederland naar hun favoriete regionale omroep luisteren via Apple CarPlay en Android

05 06 2024

Vijf vragen aan Bart Jansen

Bart Jansen is projectleider en creatief producent van het dagelijkse programma Dwars Door Overijssel. Hi Bart, vertel eens.

05 06 2024