Nog een week te gaan; wie maken kans op een Regiohelden Award?

04-04-2024


Er gaat in tijden van AI en fake news niets boven authentiek en betrouwbaar nieuws. Zo ook uit de regio. Volgende week donderdag, 11 april, worden de Regiohelden Awards uitgereikt: de prijzen voor de beste journalistieke, regionale producties. De komende dagen lichten we de zes categorieën toe op onze LinkedIn-pagina.

Hieronder lichten we alvast een van de categorieën toe: de nieuwsjager.

Wordt het Frank van Deutekom die voor Omroep West en Follow The Money onderzoek deed naar de fraudezaak met Europese onderzoeksubsidies en daarbij de rol van het LUMC (Leids Universitair Medisch Centrum) tegen het licht houdt? Annemieke Schakelaar en Jesper Nijkamp schreven over laagvliegoefeningen van Defensie, in opdracht van omroep Gelderland. Ten slotte brachten Marije Klijnstra, Hayo Bootsma, Johanna Brinkman, Marcel Huisman en Auke Zeldenrust namens Omrop Fryslân schokkende verhalen over wat er misging bij de jeugdinstelling Woodbrookers in de plaats Kortehemmen.

De rest van de nominaties lichten we dus toe op onze LinkedIn-pagina.

Over Regiohelden
De regionale publieke omroepen organiseren op 11 april het rondreizende journalistiek festival Regiohelden, elk jaar in een andere regio. Dit jaar in het Friese Leeuwarden. Tijdens deze dag is volop ruimte voor trainingen, workshops en ontmoetingen met professionals uit het vak. Regiohelden festival is een inspirerende netwerk- en trainingsdag voor en door medewerkers van de 13 regionale omroepen. De Regiohelden Awards zijn de jaarlijkse prijzen voor de beste journalistieke producties van de regionale omroepen. Wil je meer lezen over Regiohelden? Klik hier en bekijk de genomineerde content.

Ontdek meer

Documentaire Bolta Zathe wint Gouden Regiohelden Award

De enthousiaste winnaars De documentaire Bolta Zathe van Omrop Fryslân wint de Gouden Regiohelden Award van 2023. Dit

11 04 2024

RTV Oost zet de streektaal in het zonnetje tijdens de Week van de Streek

Van 10 t/m 17 maart is het de ‘Week van de Streek’ bij RTV Oost en besteedt de

07 03 2024

Tweede editie Regio Songfestival strijkt neer in Maastricht

De gaststad van het Regio Songfestival 2024 is bekend. Op zaterdag 9 november wordt de tweede editie van

06 03 2024