Regio Songfestival Update (mei 2024)

03-05-2024

Niet alleen in het Zweedse Malmö zijn ze in songfestivalsferen, ook in de regio wordt al druk gezocht naar het beste liedje! Op zaterdag 9 november vindt de tweede editie van het Regio Songfestival plaats. Deze keer in Limburg, na de winst van L1’s inzending van 2023: ‘T Letste Rundje van Emmy Ackermans. De komende maanden kiezen de dertien regionale omroepen hun liedje. In deze update: Wat zijn de plannen van Omroep Gelderland en Noord-Holland voor de komende editie?

NH Media heeft alvast bekend gemaakt hoe zij een gooi gaan doen naar de winst. In vier voorrondes, die vanaf donderdag 29 augustus wekelijks op tv worden uitgezonden, wordt op zoek gegaan naar vier finalisten. Deze finalisten krijgen ieder een producer van de studio van hitmachines Fluitsma & Van Tijn toegewezen. Tijdens de grote finale op donderdag 26 september weten we wie Noord-Holland gaat vertegenwoordigen in Maastricht. Presentatie is in handen van zangeres en vocal coach Kirsten Michel, die de finalisten ook stemcoaching zal geven:

“Onwijs leuk om onderdeel te zijn van een project dat nieuw muzikaal talent de kans geeft zichzelf te ontwikkelen. Je krijgt als beginner niet vaak de kans om met producers te werken die zoveel ervaring hebben in de muziekindustrie. En ik vind het te gek dat ík de kans krijg om te presenteren. Ik heb er enorm veel zin in.”
Artiesten kunnen zich tot 1 juni hier aanmelden voor de voorrondes.

De Gelderse Emma Luca

Waar Noord-Holland nog niet weet wie de provincie gaat vertegenwoordigen in november, is de kandidaat in Gelderland al wél bekend. De 24-jarige zangeres Emma Luca uit Doetinchem gaat de grootste provincie van het land vertegenwoordigen. Emma staat bekend om haar ‘discopop’-repertoire. Tijdens haar middelbare schooltijd doorliep de inmiddels 24-jarige de vooropleiding van het conservatorium van Artez, de kunstacademie waar zij in 2020 uiteindelijk ook afstudeerde. Inmiddels is ze waar ze zijn wil en is ze professioneel zangeres met een grote droom: “Vorig jaar heb ik me ingeschreven als kandidaat voor het Eurovisie Songfestival. Wie weet is dit een mooi opstapje!”.

Het Gelders publiek kan later dit jaar uit drie liedjes kiezen. Deze nummers moeten nog worden geschreven. Wel heeft Emma al ideeën. “Ik vind het belangrijk om over sociale onderwerpen te schrijven, zoals bijvoorbeeld over mentale gezondheid”, zo legt de zangeres uit. “Om het ‘Gelders bloed’ in het nummer te verwerken, ben ik ook erg nieuwsgierig naar de verhalen van de Gelderlanders. Zo kom ik misschien op een mooie invalshoek voor mijn liedje”, blikt Emma vooruit. Eén ding is zeker: “Er gaat hoe dan ook gedanst worden!”.

Foto: JVDPhotography

Ontdek meer

Stilstaan bij oorlog en vrijheid

Dit weekend staat in het teken van herdenken en het vieren van vrijheid. Op zaterdag 4 mei zendt RTV Utrecht de

03 05 2024

Vijf vragen aan Sarah de Geest

Presentatrice Sarah de Geest is onlangs gestart als invalspresentator van het NOS Journaal Regio. Daarmee is het team

02 05 2024

Sintvoorieder1: Record bij actie van Radio West en lokale omroepen

Nadat Den Haag FM al actievoerde voor Sintvoorieder1 werd de inzameling door Omroep West breder uitgerold naar meer lokale omroepen.

25 11 2023