Stilstaan bij oorlog en vrijheid

03-05-2024

Dit weekend staat in het teken van herdenken en het vieren van vrijheid.

Op zaterdag 4 mei zendt RTV Utrecht de Nationale Militaire Dodenherdenking live uit vanaf het Militaire Ereveld Grebbeberg in Rhenen. Deze herdenking kun je vanaf 19:25 uur volgen via de Facebookpagina, het YouTube-kanaal, de website, de app en het televisiekanaal van RTV Utrecht. Verder zendt RTV Utrecht op 4 mei het programma Van Rossem Vertelt uit waarin Maarten van Rossem het leven van verzetsman Henk Das bespreekt. Henk Das, een 25-jarige Utrechter destijds, speelde tijdens de Tweede Wereldoorlog een cruciale rol in het verzet. Deze verzetsheld staat op 4 mei centraal bij de dodenherdenking op het Domplein in Utrecht.

In het kader van Theater na de Dam maken Suburbia, Black Pencil en Omroep Flevoland een muzikaal en theatraal televisieprogramma over (on)vrijheid, geïnspireerd op de indrukwekkende getuigenis Terug naar Birkenau van Ginette Kolinka. Het tv-programma is te zien op Omroep Flevoland na de Nationale Dodenherdenking op 4 mei.

Oost is zondag 5 mei de hele dag bij het Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle. Overdag volg je alles op web en app, Radio Oost en de social media-kanalen. ’s Avonds zie je op TV Oost een live verslag vanaf het Bevrijdingsfestival, interviews en optredens van artiesten en natuurlijk wordt er teruggeblikt op de dag.

Ontdek meer

Regio Songfestival Update (mei 2024)

Niet alleen in het Zweedse Malmö zijn ze in songfestivalsferen, ook in de regio wordt al druk gezocht

03 05 2024

Vijf vragen aan Sarah de Geest

Presentatrice Sarah de Geest is onlangs gestart als invalspresentator van het NOS Journaal Regio. Daarmee is het team

02 05 2024

Sintvoorieder1: Record bij actie van Radio West en lokale omroepen

Nadat Den Haag FM al actievoerde voor Sintvoorieder1 werd de inzameling door Omroep West breder uitgerold naar meer lokale omroepen.

25 11 2023