De regionale sportzomer

10-07-2024

Ook bij de regionale publieke omroepen zijn ze klaar voor een zomer vol sport, zo ook voor de Olympische spelen! Oost pakt uit met de serie ‘Bas naar de Spelen’, waarin de bekende scheidsrechter Bas Nijhuis Olympische sporters uit Overijssel volgt bij de voorbereidingen voor Parijs. Ook sport hij een dag mee! Hoe hem dat vergaat zie je iedere vrijdag om 17.30 uur. Tijdens de Olympische Spelen is ook het team van ‘Alles Brabant’ (Omroep Brabant) waar het allemaal gebeurt: Parijs! Want niet alleen de Brabantse atleten gaan daar voor goud, maar ook de fans. Dat resulteert in mooie verhalen. Je hoort ze van 29 juli tot en met 9 augustus.

Bas Nijhuis

Presentatrice Linda Geerdink maakt met haar YouTubeserie ‘Linda breekt UIT! Gaat Olympisch’ voor Omroep Gelderland bijzondere afleveringen tijdens de Olympische Spelen. Gedurende haar verblijf in Parijs overnacht zij op een camping waar ze vol in het oranjegevoel stapt. Te zien van maandag 5 augustus tot en met 12 augustus, om 16.45 uur, op Omroep Gelderland.

Podcasts
Podcastliefhebbers horen in de zesdelige podcast-reeks ‘010 op weg naar Parijs’ verschillende Rotterdamse topsporters aan het woord. Met onder andere Jitske Visser (rolstoelbasketbal), Maurits Morsink (hockeyer) en het uitzwaaimoment in de tuin van Ivo Opstelten (i.s.m. met het Ivo Opstelten Fonds). In de ‘Olympyske Sportcast’, dat op 1 juli van start gaat en waarvan iedere week een aflevering online komt, blikt Omrop Fryslân in vier afleveringen vooruit met deelnemende sporters en experts. Op de startdatum hoor je zeilster Laila van der Meer, judoka Tornike Tsjakadoea en roeier Jan van der Bij. Zij doen alle drie mee aan de Spelen. Verder hoor je in de daaropvolgende afleveringen o.a. Monique Knol uit Wolvega (won goud bij het wielrennen in 1988), zwemster Liesette Bruinsma en wielrenner Tristan Bangma. Ook coach Eelke van der Wal schuift aan. Hij is prestatiemanager van de Paralympische ploeg.

Regionale topsport
Naast Parijs worden ook deze zomer in de regio topprestaties neergezet! Op 5 augustus start in Friesland het skûtsjesilen. Omrop Fryslân doet drie weken lang verslag! Live op televisie, radio en online. Hetzelfde geldt voor het Fries Kampioenschap Fierljeppen dat op 17 augustus plaatsvindt in Winsum.

Op 12 augustus start de Tour de France Femmes. Omroep West verslaat deze eerste dag op radio en tv. In Tour de Limbourg Femmes besteedt ook L1, een week lang, aandacht aan de Tour de France Femmes, met daarin bijzondere aandacht voor de Limburgse wielerteams en rensters. In de talkshow worden de dagelijkse gebeurtenissen met gasten uit de wielersport besproken. Liefhebbers van Formule 1, en natuurlijk Max Verstappen, zien van 23 tot en met 25 augustus de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix vanuit Zandvoort, live bij NH. 

Foto: Oost

Ontdek meer

Regio Songfestival-update (juli 2024)

Op zaterdag 9 november barst de tweede editie van het Regio Songfestival los in Maastricht! In aanloop naar

10 07 2024

Vijf vragen aan Koen Wijn

Afgelopen zondag, op 7 juli, werd voor het derde jaar op rij de ‘Dag van de Zachte G’

10 07 2024

Column Jan Müller (juli 2024)

Samenwerking tussen lokale, regionale en landelijke omroepen: noodzaak én kans In een tijdperk waarin nieuws steeds sneller en

10 07 2024