Waterschapsverkiezingen 2019

21-01-2019

TV West zendt in de aanloop naar de waterschapsverkiezingen 2019 vanaf woensdag 23 januari opnieuw de achtdelige serie ‘Water in zicht’ uit. Het programma is een ontdekkingsreis naar de rol en betekenis van water in Zuid-Holland. Een pure serie van documentairemaker Erik Kooyman, waarin we leren wat het Hoogheemraadschap van Delfland allemaal doet en we zien mooie beelden uit de regio. De serie is afgelopen voorjaar uitgezonden door TV West en trok veel kijkers.

Waterschapsverkiezingen 2019
De waterschapsverkiezingen worden om de 4 jaar gehouden in combinatie met de verkiezingen voor de Provinciale Staten. De volgende waterschapsverkiezingen vinden plaats op 20 maart 2019. Inwoners van een waterschap kiezen dan de leden van het algemeen bestuur. Waterschappen in Nederland zorgen voor de waterhuishouding. Zo zorgen zij voor het beheer van dijken en sluizen, de juiste waterstand en voor zuivering van afvalwater. Er zijn 21 waterschappen in Nederland. Elk waterschap heeft een gekozen algemeen bestuur en een dagelijks bestuur.

Hoogheemraadschap van Delfland
Het Hoogheemraadschap van Delfland beheert een groot deel van het water in Zuid – Holland. Deze ‘baas van het water’ staat voor nieuwe uitdagingen. De serie gaat boven en onder water op onderzoek uit naar de nieuwe ontwikkelingen in het water en het waterbeheer. We krijgen inzicht in wat het Hoogheemraadschap van Delfland allemaal doet zodat de inwoners in een gebied dat 2 tot 6,5 meter onder NAP ligt, veilig kunnen werken en wonen.

Uitzendtijden
‘Water in zicht’ is vanaf 23 januari elke woensdag te zien op TV West vanaf 17.00 uur en wordt daarna elk heel uur herhaald. De regionale zender TV West is landelijk te zien via digitale tv-ontvangers (onder meer Ziggo kanaal 30), via de website Omroepwest.nl en de app voor mobiel en tablet.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022