Verslaggevers RTV Noord winnen Saskia Stuivelingprijs

07-03-2023

Tristan Braakman en Mario Miskovic van RTV Noord krijgen de Saskia Stuivelingprijs voor regionale en lokale politieke journalistiek. Zij krijgen de prijs voor de manier waarop ze verslag hebben gedaan van de parlementaire enquête naar de aardgaswinning in Groningen. Volgens de jury hebben zij hun jarenlang opgebouwde deskundigheid in de Groninger gaskwestie tijdens de enquête volledig benut.

Brede aanpak
De jury zegt verder ‘de brede aanpak’ in hun verslaggeving te waarderen. ‘Zij waren niet alleen op tv te zien, maar bedienden hun publiek eveneens via een liveblog, zelfstandige artikelen op de website en Twitter. Hiermee was RTV Noord in Groningen, maar ook in andere regio’s, leidend en is dit nieuwskanaal onmisbaar in de verslaggeving over de parlementaire enquête’, staat in het juryrapport.

Anne Vondelingprijs
De Saskia Stuivelingprijs is verbonden aan de Anne Vondelingprijs. Dit is een jaarlijkse prijs voor publicaties op nationale schaal. Deze prijs is toegekend aan Gerard Beverdam, redacteur van het Nederlands Dagblad. Volgens de jury heeft Beverdam in zijn analyses, ’bewezen in duidelijke taal en zonder vooringenomenheid kwesties die in Den Haag en in het land spelen te kunnen duiden’.

Uitreiking
De prijzen zijn op 22 maart in Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag uitgereikt door Jan Anthonie Bruijn, voorzitter van de Eerste Kamer.

Foto: RTV Noord / Martin Drent

Ontdek meer

RTV Oost zet de streektaal in het zonnetje tijdens de Week van de Streek

Van 10 t/m 17 maart is het de ‘Week van de Streek’ bij RTV Oost en besteedt de

07 03 2024

Dorothy Oosting volgt Overijsselaars die een dierbare hebben verloren

Vanaf januari is bij RTV Oost ‘Rouw op je dak’ te zien met verhalen van Overijsselaars die een dierbare hebben verloren.

28 12 2023

Omroep Flevoland start 2024 met vernieuwde radioprogrammering

Radioprogramma’s krijgen een nieuw jasje, een nieuwe programmanaam én er is ruimte voor meer muziek.

19 12 2023