Verslaggevers RTV Noord winnen Saskia Stuivelingprijs

07-03-2023

Tristan Braakman en Mario Miskovic van RTV Noord krijgen de Saskia Stuivelingprijs voor regionale en lokale politieke journalistiek. Zij krijgen de prijs voor de manier waarop ze verslag hebben gedaan van de parlementaire enquête naar de aardgaswinning in Groningen. Volgens de jury hebben zij hun jarenlang opgebouwde deskundigheid in de Groninger gaskwestie tijdens de enquête volledig benut.

Brede aanpak
De jury zegt verder ‘de brede aanpak’ in hun verslaggeving te waarderen. ‘Zij waren niet alleen op tv te zien, maar bedienden hun publiek eveneens via een liveblog, zelfstandige artikelen op de website en Twitter. Hiermee was RTV Noord in Groningen, maar ook in andere regio’s, leidend en is dit nieuwskanaal onmisbaar in de verslaggeving over de parlementaire enquête’, staat in het juryrapport.

Anne Vondelingprijs
De Saskia Stuivelingprijs is verbonden aan de Anne Vondelingprijs. Dit is een jaarlijkse prijs voor publicaties op nationale schaal. Deze prijs is toegekend aan Gerard Beverdam, redacteur van het Nederlands Dagblad. Volgens de jury heeft Beverdam in zijn analyses, ’bewezen in duidelijke taal en zonder vooringenomenheid kwesties die in Den Haag en in het land spelen te kunnen duiden’.

Uitreiking
De prijzen zijn op 22 maart in Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag uitgereikt door Jan Anthonie Bruijn, voorzitter van de Eerste Kamer.

Foto: RTV Noord / Martin Drent
Auteur: RTV Noord

Gerelateerde berichten

FryslânDOK: ‘De stem van Abel en Edou’

‘De stem van Abel en Edou’ beleeft zijn bioscooppremière op zondag 5 maart en is op tv te zien op NPO 2 en bij Omrop Fryslân.

02 03 2023

RTV Oost zet op DialectDinsdag de streektaal in het zonnetje

Overijssel kent grofweg drie dialecten: Sallands, Twents en Noordwest-Overijssels. Elke dinsdag staat één dialect centraal op radio, tv en online.

28 02 2023

NH verplaatst redactie naar Texel: week lang verhalen over dilemma toerisme

Van 28 februari tot en met 3 maart verplaatst NH een deel van de redactie van Hilversum naar Den Burg.

24 02 2023