Verborgen Museumschatten

11-09-2018

Lynn bekijkt de musea en gaat op zoek naar verborgen schatten: museumstukken die zelden of nooit aan het publiek worden getoond. Zo vindt zij een kostbaar religieus gewaad uit de vijftiende eeuw, hult zij zich in sjieke Katwijkse klederdracht inclusief bling bling, betreedt zij een ondergrondse ijskelder in Huygens’ Hofwijck en krijgt ze de ring van Van Speijk in handen. En natuurlijk horen bij dit alles prachtige verhalen, want waarom blijft zo’n bijzonder museumstuk steeds achter slot en grendel?

Champagne
Direct na ‘Verborgen Museumschatten’ is ‘Verborgen Thuisschatten’ te zien. In dit programma gaan we op bezoek bij mensen thuis die denken dat zij een kunstschat in huis hebben. Via een deskundige taxateur van het Venduehuis komen zij de achtergrond en de waarde van hun dierbare object te weten. In de eerste uitzending zien we de Haagse Monique, die een ruim honderd jaar oude pornomap in haar bezit heeft. Na het oordeel van de deskundige trekt Monique een fles champagne open…

Nieuw gezicht
In ‘Verborgen Museumschatten’ maken we kennis met de nieuwe goedlachse Westpresentatrice Lynn Heythekker. De in Drenthe geboren 29-jarige Lynn, studeert in 2011 af als beeldend kunstenaar in Groningen. In 2016 verhuist zij naar Den Haag om als docent aan de slag te gaan in een museum over vluchtelingen. In 2017 start zij als redacteur bij Omroep West. Nu is Lynn het gezicht van het TV West-programma ‘Verborgen Museumschatten’, waarin haar sociale en kunstzinnige kwaliteiten samenkomen.

Uitzendtijden
‘Verborgen Museumschatten’ en ‘Verborgen Thuisschatten’ is vanaf 12 september elke woensdag te zien op TV West vanaf 17.00 uur en wordt daarna elk heel uur herhaald. De regionale zender TV West is landelijk te zien via digitale tv-ontvangers (onder meer Ziggo kanaal 30), via de website Omroepwest.nl en de app voor mobiel en tablet. 

Bron: persbericht Omroep West

Auteur: redfactory

Gerelateerde berichten

Amersfoortse documentaire Langs de pijngrens te zien op RTV Utrecht

De DocU vertelt het verhaal over de opkomst en ondergang van het betaalde voetbal in Amersfoort.

14 11 2022

FryslânDOK in het spoor van de Palestina-pioniers  

Het spoor van de documentaire leidt niet alleen naar Israël, maar ook naar Amsterdam, Westerbork en Bergen - Belsen.

11 11 2022

Documentaire over de storm van 13 november 1972 bij RTV Drenthe

Op 13 november 1972 trekt een verwoestende storm over Nederland, vooral Drenthe wordt zwaar geraakt.

10 11 2022