Vacature: Lid Raad van Toezicht van Regionale Publieke Omroep (RPO)

07-09-2022

De RPO is op zoek naar een toezichthouder en laat zich bij deze procedure begeleiden door Executive Search Bureau Colourful People. De RPO kent vanuit de Mediawet een Raad van Toezicht en een bestuur. Daarnaast kent de RPO het statutaire orgaan Overleg Regionale Omroepen (ORO). De Raad van Toezicht bestaat uit drie leden. Toezichthouders worden voor vijf jaar benoemd, met een mogelijkheid tot een verlenging van vijf jaar. Het betreft een benoeming bij Koninklijk Besluit op voordracht van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Een van deze RvT-posities komt binnenkort vacant.

De RPO is op zoek naar een toezichthouder met stevige toezichthoudende ervaring, die de waarde van regionale omroepen onderschrijft en die aantoonbare ervaring en kennis heeft met het bevorderen van diversiteit en inclusie.

Vanwege het vertrek van een van onze leden streven we ernaar het nieuwe lid uiterlijk 1 oktober 2022 te kunnen benoemen. Voor meer informatie over de organisatie, de functie en de procedure kun je contact opnemen met mr. Sandra Lutchman, partner bij Colourful People. Heb je belangstelling voor deze functie, reageer dan uiterlijk 14 september 2022 met een motivatiebrief en CV via de website van Colourful People. De voorselectiegesprekken met Colourful People zullen plaatsvinden op 15 en 16 september 2022.

Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

Jaarverslag 2022: Midden in de regio

Als maker en verspreider van regionaal nieuws en drager van de regionale cultuur staan we midden in de regio. Ga naar het online jaarverslag.

31 05 2023

Brandbrief mediacoalitie voor behoud van persalarmeringen

Een brede coalitie van mediapartijen roept minister van Justitie en Veiligheid op om het systeem van automatische persalarmeringen in stand te houden.

30 03 2023

Regionale omroepen en Kieskompas lanceren stemhulp Provinciale Statenverkiezingen

Het Kieskompas speelt per provincie in op thema’s die er spelen. De stellingen zijn opgesteld door journalisten van de regionale omroepen.

13 02 2023