UITNODIGING: Panel over belang journalistiek op regionaal niveau

18-09-2023

“Goede nieuwsvoorziening is van levensbelang voor een democratie”, dat staat op de website van de NDP Media en wordt geciteerd in het Digital News Report van het Commissariaat voor de Media. De RPO zoomt in op de regionale nieuwsvoorziening. Hoe is de regionale nieuwsvoorziening eraan toe? En hoe gaat het met de regionale democratie?

Van 2 t/m 8 oktober staat de 8e editie van Dutch Media Week op het programma. Maandag 2 oktober staat in het teken van ‘business en innovation’. RPO organiseert van 15:00 – 16:00 uur een paneldiscussie over regionale journalistiek. Gespreksleider Leo Hauben, voormalig hoofdredacteur van L1, praat met Arie Slob, Jan Müller (RPO) en Allard Besse (DPG) over het belang van journalistiek op regionaal niveau. Onderwerpen als polarisatie, onbehagen in Nederland, de invloed van sociale media, impact en bereik komen aan bod in het gesprek.

Nederland kan niet zonder een goede regionale nieuwsvoorziening

In het tweede deel van de bijeenkomst zoomen we in op de mogelijkheden en risico’s van innovatie voor de impact van de regionale journalistiek. Allard Berends (Omroep Flevoland), Erik van Heeswijk (SmartOcto) en Daniëlle Arets (Fontys) schuiven aan.

U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen, ook aan het gesprek. Na de bijeenkomst bent u welkom op de borrel om onder het genot van een hapje en drankje verder te praten over het belang van journalistiek op regionaal niveau.

Uw gratis toegangskaart is te bestellen op de website van Dutch Media Week

Foto: Eric Brinkhorst
Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

Cindy de Koning: Altijd dicht bij de kijker en luisteraar

'De regionale omroepen zijn bij elkaar opgeteld de grootste binnenlandredactie van Nederland. Bureau Regio zorgt voor de verbinding.'

25 08 2023

Resultaten van twee jaar samenwerking NOS, NLPO en RPO

Tienduizenden verhalen werden er gemaakt tijdens het project 'Versterking lokale journalistiek door samenwerking'.

22 08 2023

Dutch Media Week biedt springplank voor jong mediatalent

Het mediafestival biedt dit jaar extra aandacht voor de nieuwe generatie mediatalent, in de vorm van lezingen, workshops en netwerkmogelijkheden.

30 06 2023