Twente Ballooning

23-08-2018

Vier dagen lang kunnen vele bezoekers genieten van het kleurige schouwspel. Dagelijks stijgen 35 ballonnen op en kan men genieten van een prachtige vuurwerkshow. Op vrijdagavond is de zogenoemde Nightglow, waarbij de luchtballonnen ruim een kwartier lang verlicht worden door ballonbranders op de maat van meeslepende muziek. Dit spektakel zal RTV Oost live streamen op haar Facebookpagina.

Geschiedenis
In 1995, toen het evenement voor het eerst gehouden werd en het nog Ballonfiësta Brecklenkamp heette, waren er tien ballonnen en enkele honderden toeschouwers. Het was het eerste ballonevenement in Twente. Jaarlijks meldden zich steeds meer piloten uit alle delen van de wereld en nam ook de publieke belangstelling explosief toe. Er werd uitgeweken naar Recreatiepark het Hulsbeek in Oldenzaal en de naam werd gewijzigd in Twente Ballooning.

Twente Ballooning zie je live bij TV Oost en online op vrijdag 24 augustus om 18.30 uur. Deze uitzending wordt om het uur herhaald. De Nightglow wordt live gestreamd op de RTV Oost Facebookpagina. Meer informatie over de programmering vind je op www.rtvoost.nl.

Bron: persbericht RTV Oost