Twee grootste Gelderse evenement bij Omroep Gelderland

06-07-2022

Deze zomer kan er weer groots gefeest en gevierd worden. Omroep Gelderland zorgt ervoor dat het publiek niets hoeft te missen van de twee grootste Gelderse evenementen: de Zwarte Cross en de Vierdaagse.

Zwarte Cross
Vanaf 14 juli vindt het grootste festival van Nederland plaats, de Zwarte Cross. Vijf dagen lang høken, zoepen, brekken en angoan. Presentatoren Frank Oosterwegel (Omroep Gelderland), Lisanne Halleriet (Omroep Gelderland) en Bas te Velthuis (Regio8) nemen de kijkers mee naar het festivalterrein, zodat ze niets hoeven te missen van dit Achterhoekse spektakel.

Vierdaagsefeesten
In hetzelfde weekend als de Zwarte Cross barst ook in Nijmegen het feest los tijdens de Vierdaagsefeesten. Van 16 t/m 22 juli staat de stad in het teken van het grootste wandelevenement ter wereld, en dat wordt goed gevierd. Presentator Linda Geerdink (Omroep Gelderland) duikt in de wereld van de feestgangers en ontdekt wat er zich achter de schermen afspeelt.

4Daagse Journaal
In de derde week van juli is het weer tijd voor The Walk of the World: de 4Daagse. Ruim 40.000 deelnemers komen naar Nijmegen om vier dagen 30, 40 of 50 kilometer te wandelen, met het felbegeerde 4Daagsekruisje als doel. Dit jaar doet presentator Harm Edens (Omroep Gelderland) weer verslag van alle hoogtepunten van het wandelevenement.

Alle afleveringen zijn terug te kijken via Uitzending Gemist en worden dagelijks ieder uur herhaald op TV Gelderland. De programma’s van de regionale omroep zijn (terug) te kijken bij NLZIET.

Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

Verslaggevers RTV Noord winnen Saskia Stuivelingprijs

Tristan Braakman en Mario Miskovic krijgen de prijs de verslaggeving van de parlementaire enquête naar de aardgaswinning in Groningen.

07 03 2023

FryslânDOK: ‘De stem van Abel en Edou’

‘De stem van Abel en Edou’ beleeft zijn bioscooppremière op zondag 5 maart en is op tv te zien op NPO 2 en bij Omrop Fryslân.

02 03 2023

RTV Oost zet op DialectDinsdag de streektaal in het zonnetje

Overijssel kent grofweg drie dialecten: Sallands, Twents en Noordwest-Overijssels. Elke dinsdag staat één dialect centraal op radio, tv en online.

28 02 2023