Twee grootste Gelderse evenement bij Omroep Gelderland

06-07-2022

Deze zomer kan er weer groots gefeest en gevierd worden. Omroep Gelderland zorgt ervoor dat het publiek niets hoeft te missen van de twee grootste Gelderse evenementen: de Zwarte Cross en de Vierdaagse.

Zwarte Cross
Vanaf 14 juli vindt het grootste festival van Nederland plaats, de Zwarte Cross. Vijf dagen lang høken, zoepen, brekken en angoan. Presentatoren Frank Oosterwegel (Omroep Gelderland), Lisanne Halleriet (Omroep Gelderland) en Bas te Velthuis (Regio8) nemen de kijkers mee naar het festivalterrein, zodat ze niets hoeven te missen van dit Achterhoekse spektakel.

Vierdaagsefeesten
In hetzelfde weekend als de Zwarte Cross barst ook in Nijmegen het feest los tijdens de Vierdaagsefeesten. Van 16 t/m 22 juli staat de stad in het teken van het grootste wandelevenement ter wereld, en dat wordt goed gevierd. Presentator Linda Geerdink (Omroep Gelderland) duikt in de wereld van de feestgangers en ontdekt wat er zich achter de schermen afspeelt.

4Daagse Journaal
In de derde week van juli is het weer tijd voor The Walk of the World: de 4Daagse. Ruim 40.000 deelnemers komen naar Nijmegen om vier dagen 30, 40 of 50 kilometer te wandelen, met het felbegeerde 4Daagsekruisje als doel. Dit jaar doet presentator Harm Edens (Omroep Gelderland) weer verslag van alle hoogtepunten van het wandelevenement.

Alle afleveringen zijn terug te kijken via Uitzending Gemist en worden dagelijks ieder uur herhaald op TV Gelderland. De programma’s van de regionale omroep zijn (terug) te kijken bij NLZIET.

Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

NH Nieuws, NH Gooi en MBO College Hilversum starten Gooise jongerenredactie

Nieuws door de ogen van jongeren: De regionale omroep, streekomroep en het MBO College slaan de handen ineen voor een jongerenredactie.

09 08 2022

Uniek Normaal-concert na 40 jaar opnieuw op Radio Oost

RTV Oost heeft deze unieke opnamen teruggevonden in het archief en volgens de laatste digitale technieken opgepoetst.

01 08 2022

Documentaire ‘Erfskip’ te zien bij Omrop Fryslân

"Het is een film over liefde voor het houten schip en over liefde voor het vakmanschap. Zijn het de laatsten of heeft het erfgoed nog toekomst?"

29 07 2022