Triatlon Almere

07-09-2018

De uitzending begint zaterdag 8 september om 7.30 uur ‘s ochtends en duurt tot de eerste atleten gefinisht zijn.

De snelste mannen lopen de triatlon in ongeveer acht uur en de eerste vrouwen doen een uur langer over 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en de afsluitende marathonloop van ruim 42 kilometer.

De triatlon van Almere, die al sinds 1983 jaarlijks gehouden wordt is de bekendste triatlon van Nederland. Pioniers waren Axel Koenders en Gregor Stam. Koenders won de triatlon maar liefst vier keer, net als Jan van der Marel en Gerrit Schellens. De snelste race, met een eindtijd van 7 uur en 57 minuten, werd gerealiseerd door Jan van de Marel in 1999. Bij de vrouwen was Cora Vlot in het verleden goed voor vier overwinningen. Andere bekende winnaars zijn Katinka Wiltenburg, Thea Sybesma en Heleen bij de Vaate die allen driemaal als eerste over de streep kwamen.

De zwem-, fiets- en looponderdelen beginnen allemaal op de Esplanade, het plein aan de rand van het Weerwater grenzend aan het stadshart. Vorig jaar won bij de mannen de Brit Joe Skipper in een tijd van 7 uur, 59 minuten en 41 seconden. Bij de vrouwen was Yvonne van Vlerken de snelste in een tijd van 8 uur, 51 minuten en 13 seconden, een nieuw parcoursrecord.

Het commentaar bij de triatlon van Almere zal vooral in het Engels zijn omdat de triatlon internationaal via diverse stations/websites wordt uitgezonden.

De uitzending op zaterdag 8 september is te volgen via Omroep Flevoland.

Bron: persbericht Omroep Flevoland