Streekredactie NH Gooi vindt vaste plek op LAB Mediaplein

06-10-2023

De komende jaren worden de lokale omroepen in Nederland samengevoegd tot grotere en professionele publieke streekomroepen. In de regio Gooi & Vechtstreek hebben de lokale omroepen NH Gooi en GooiTV in samenwerking met NH Media de handen ineengeslagen met de vorming van een gezamenlijke streekredactie. De streekredactie NH Gooi krijgt een vaste basis op LAB Mediaplein in Hilversum.

Journalisten van de twee lokale omroepen en de regionale omroep gaan met elkaar samenwerken om het nieuws uit de regio Gooi & Vechtstreek te verslaan. Daarmee lopen de twee lokale omroepen vooruit op het kabinetsvoornemen. Lourens Hogenbirk, voorzitter samenwerkende lokale omroepen: “We zijn er trots op dat we met elkaar deze stap kunnen maken. Veel nieuws en informatie zit tegenwoordig achter een betaalmuur of bereikt de mensen uit onze regio niet. Door de verdubbeling van menskracht op onze redactie kunnen we inzetten op de beste, meest betrouwbare en vooral openbare nieuwsbron voor iedereen.”

De streekredactie werkt vanuit LAB Mediaplein en STUDIO Mediaplein in de passage Gooische Brink samen met Moos Productiehuis (stagebedrijf MBO College Hilversum), Bibliotheek Hilversum, Beeld & Geluid en Hilversummers.nl. In Huizen bevindt zich de radiostudio van NH Gooi.

Ontdek meer

RTV Oost zet de streektaal in het zonnetje tijdens de Week van de Streek

Van 10 t/m 17 maart is het de ‘Week van de Streek’ bij RTV Oost en besteedt de

07 03 2024

Dorothy Oosting volgt Overijsselaars die een dierbare hebben verloren

Vanaf januari is bij RTV Oost ‘Rouw op je dak’ te zien met verhalen van Overijsselaars die een dierbare hebben verloren.

28 12 2023

Omroep Flevoland start 2024 met vernieuwde radioprogrammering

Radioprogramma’s krijgen een nieuw jasje, een nieuwe programmanaam én er is ruimte voor meer muziek.

19 12 2023