Samenwerking RTV Oost met BVO’s en ROC van Twente

01-07-2019

RTV Oost organiseert ook dít jaar het ‘Open Overijssels Kampioenschap Balletje Hooghouden’. Het kampioenschap Balletje Hooghouden wordt georganiseerd in samenwerking met FC Twente, Go Ahead Eagles, Heracles Almelo, PEC Zwolle en de opleiding Sport & Bewegen van het ROC van Twente.

De voorrondes zijn op de Open Dagen van de vier BVO’s uit de provincie Overijssel. Elke voorronde levert één finalist op. De vier finalisten strijden later dit jaar tijdens een thuiswedstrijd van Heracles Almelo om de ‘Cup met de grote oren’. Tom Besten uit Haarle werd in 2017 de eerste Overijssels kampioen waarbij hij de bal maar liefst 1.328 keer in de lucht wist te schoppen. Karsten Leene uit Apeldoorn won in de rust van de regionale derby PEC Zwolle – Heracles Almelo de editie 2018. In een uitverkochte MAC3PARK-stadion in Zwolle haalde hij het record tot nu toe van 1.583 keer.

De voorrondes zijn op zaterdag 6 juli bij PEC Zwolle, zondag 7 juli bij FC Twente en Heracles Almelo én op zondag 14 juli bij Go Ahead Eagles in Deventer. Het ‘Open Overijssels Kampioenschap Balletje Hooghouden’ is te volgen bij RTV Oost.