Samenwerking Regionale Omroep met MAX Ouderenjournaal

03-04-2020

De regionale omroep gaat samenwerken met Omroep MAX in het MAX Ouderenjournaal. Sinds maandag 30 maart presenteert Jan Slagter van maandag tot en met vrijdag het MAX Ouderenjournaal. Het programma op NPO 1 richt zich op positief, hoopvol, informatief en inspirerend nieuws, toegespitst op de situatie van ouderen in tijden van sociale afstand. Vanaf komende maandag, 6 april, zijn er ook bijzondere verhalen gemaakt door de regionale omroep te zien. Door de handen ineen te slaan versterken Omroep MAX en de regionale omroepen samen hun verbindende rol tijdens de coronacrisis.

Het MAX Ouderenjournaal biedt handvatten, maar bezorgt ook een glimlach. Jan Slagter: “Ondanks dat we zoveel mogelijk thuisblijven, gebeurt er op dit moment van alles in ons land. Denk bijvoorbeeld aan de vele hartverwarmende initiatieven in dorpen en steden. Bij het MAX Ouderenjournaal laten we dit soort initiatieven zien aan de rest van Nederland. De regio heeft altijd de aandacht van MAX en ik ben blij dat we dat met deze samenwerking nog maar eens onderstrepen.”

De Regionale Omroep maakt dagelijks bijzondere verhalen over grote en kleine initiatieven in de regio. Deze verhalen krijgen vanaf maandag ook een plek in het MAX Ouderenjournaal van Omroep MAX. Edwin de Kort, voorzitter van het overleg van hoofdredacteuren van de Regionale Omroep: “De redacties van de regionale omroepen draaien op volle kracht tijdens deze coronacrisis. Naast de journalistieke en informerende berichtgeving spelen de regionale omroepen ook een verbindende rol. Wij brengen mensen bij elkaar, vertellen bijzondere verhalen die hoop en troost bieden. Het is belangrijk om samen te werken in het publieke bestel met Omroep MAX om zo het publiek in deze moeilijke tijden zo goed mogelijk te kunnen bedienen.”

Het MAX Ouderenjournaal wordt gepresenteerd door Jan Slagter en is van maandag tot en met vrijdag om 16.40 uur te zien op NPO 1.

Auteur: Robert Claus

Gerelateerde berichten

Digital News Report: 82% van Nederlanders checkt dagelijks het nieuws

Het podcastgebruik is in 2022 verder toegenomen. Maandelijks gebruikt bijna een derde van de Nederlanders podcasts; vooral jongeren.

15 06 2022

Regionale omroep krijgt met RegioStation eigen plek op WerkStation.tv

Het aanbod aan trainingen en opleidingen voor de regionale omroep heeft hiermee een eigen plek gekregen op de vernieuwde website van WerkStation.tv.

31 05 2022

AVROTROS gaat samenwerking aan met Philip Bloemendal Prijs

Ook de Regionale Publieke Omroep, een kweekvijver voor jong presentatietalent, heeft zich verbonden aan de prijs.

31 05 2022