RTV Utrecht verslaat het Nederlands Filmfestival

26-09-2018

Vanaf 27 september is Utrecht filmstad nummer één en RTV Utrecht is erbij op radio, televisie en online. Naast reportages en interviews op RTV Utrecht, Radio M Utrecht en UStad zijn er iedere werkdag ook korte films van Utrechtse makers te zien op de stadszender.

In diverse televisieprogramma’s, online en in de app van RTV Utrecht berichten we over het Utrechtse festival. Op Radio M Utrecht FM 93.1 wordt er onder andere in het programma Aan Tafel! aandacht aan het evenement besteed.

De Utrechtse stadszender UStad besteedt aandacht aan het filmfestival in het programma UStad Nieuws en in de app. Vanaf 27 september zijn er iedere dag één of meerdere korte films van Utrechtse makers onder de noemer UStad Film te zien. De producties zijn van de HKU, de Universiteit Utrecht en van Utrechtse productiebedrijven als Blik film en de Oscar-genomineerde Job, Joris & Marieke. Deze laatste filmmakers zijn dit jaar genomineerd voor een Gouden Kalf voor beste korte film.

RTV Utrecht is de omroep voor de provincie Utrecht. UStad is de lokale omroep voor de stad Utrecht en onderdeel van RTV Utrecht.