RTV Oost volgt monstertocht voor het goede doel

20-09-2021

Drie dagen, 72 uur en 1.200 kilometer op de fiets. Ex-profwielrenner Rob Harmeling en zijn team fietsen van 22 tot en met 24 september langs veertien revalidatiecentra voor het goede doel, de zogenoemde Geluk in Beweging Challenge voor de Maartens Foundation. De monstertocht is drie dagen lang te volgen bij RTV Oost.

Loodzware tocht
De voormalig profwielrenner uit Nijverdal organiseert deze fietsmarathon om geld op te halen voor mensen met een beperking op het gebied van houding en beweging. Elke dag fietst hij ongeveer 400 kilometer. Een loodzware tocht, maar niet te vergelijken met de uitdagingen die revalidanten elke dag opnieuw meemaken nadat ze weer thuis zijn. Harmeling wordt onderweg bijgestaan door voormalige revalidanten en talloze bekende Nederlanders.

Overijssel in actie
Vrijdag 24 september fietst het peloton door Overijssel. Een speciale ploeg van het Radio Oost-programma Goeiemorgen Overijssel fietst onder leiding van Bert van Losser de etappe van Zwolle naar Enschede om geld op te halen. De ploeg bestaat onder anderen uit scheidsrechter Bas Nijhuis, zanger Eric ten Bos, sportpresentator Tijmen van Wissing, voormalig Miss Overijssel Maaike Heethaar, oud-wielrenners Theo de Rooij en Tom Veelers, en oud-voetballer Bert Konterman.

Volg de tocht bij RTV Oost
RTV Oost volgt de monstertocht van Rob en zijn team drie dagen lang via een liveblog op rtvoost.nl, op Radio Oost, op TV Oost in Bij Oost|Vandaag, en op de sociale media. Op woensdag 22 september om 09.00 uur is op TV Oost een speciale live-uitzending met de start en eerste verhalen over de tocht te zien. Deze uitzending wordt ‘s avonds een aantal keren herhaald. Op zondag 26 september is op TV Oost een uitgebreide samenvatting van de hele tocht te kijken.

Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

Friese media starten opleidingstraject voor journalisten

De Leeuwarder Courant, het Friesch Dagblad en Omrop Fryslân bundelen de krachten om journalisten op te leiden in de Friese taal en cultuur.

13 10 2021

Military in Boekelo live bij RTV Oost

Eén van de mooiste en grootste paardensportevenementen beleeft de 50e editie. Reden voor RTV Oost om nóg groter uit te pakken.

07 10 2021

Omroep Flevoland zendt herdenking Short Stirling BK716 uit

De speciale uitzending vanuit het Bos der Onverzettelijken in Almere is rechtstreeks te volgen op TV en online.

07 10 2021