RTV Oost volgt monstertocht voor het goede doel

20-09-2021

Drie dagen, 72 uur en 1.200 kilometer op de fiets. Ex-profwielrenner Rob Harmeling en zijn team fietsen van 22 tot en met 24 september langs veertien revalidatiecentra voor het goede doel, de zogenoemde Geluk in Beweging Challenge voor de Maartens Foundation. De monstertocht is drie dagen lang te volgen bij RTV Oost.

Loodzware tocht
De voormalig profwielrenner uit Nijverdal organiseert deze fietsmarathon om geld op te halen voor mensen met een beperking op het gebied van houding en beweging. Elke dag fietst hij ongeveer 400 kilometer. Een loodzware tocht, maar niet te vergelijken met de uitdagingen die revalidanten elke dag opnieuw meemaken nadat ze weer thuis zijn. Harmeling wordt onderweg bijgestaan door voormalige revalidanten en talloze bekende Nederlanders.

Overijssel in actie
Vrijdag 24 september fietst het peloton door Overijssel. Een speciale ploeg van het Radio Oost-programma Goeiemorgen Overijssel fietst onder leiding van Bert van Losser de etappe van Zwolle naar Enschede om geld op te halen. De ploeg bestaat onder anderen uit scheidsrechter Bas Nijhuis, zanger Eric ten Bos, sportpresentator Tijmen van Wissing, voormalig Miss Overijssel Maaike Heethaar, oud-wielrenners Theo de Rooij en Tom Veelers, en oud-voetballer Bert Konterman.

https://twitter.com/revalidatie_NL/status/1438773788770975750

Volg de tocht bij RTV Oost
RTV Oost volgt de monstertocht van Rob en zijn team drie dagen lang via een liveblog op rtvoost.nl, op Radio Oost, op TV Oost in Bij Oost|Vandaag, en op de sociale media. Op woensdag 22 september om 09.00 uur is op TV Oost een speciale live-uitzending met de start en eerste verhalen over de tocht te zien. Deze uitzending wordt ‘s avonds een aantal keren herhaald. Op zondag 26 september is op TV Oost een uitgebreide samenvatting van de hele tocht te kijken.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022