Regionale omroepen in Noordoost-Nederland doen samen aan onderzoeksjournalistiek

11-02-2019

RTV Drenthe, RTV Noord, RTV Oost en Omrop Fryslân slaan de handen ineen op het gebied van onderzoeksjournalistiek.

Media-minister Arie Slob heeft op 11 februari in de Zwolse studio van RTV Oost het startschot gegeven voor het samenwerkingsproject. Hij deed dat door symbolisch de eerste tegel te lichten voor de vier omroepen.

De hoofdredacties constateren dat er elk moment van de dag een oneindige stroom aan nieuwsberichten op mensen af komt. Ze zien het als hun publieke taak om tegenwicht te bieden in de vorm van gedegen journalistiek onderzoek.

De afgelopen jaren zijn de Noordelijke omroepen uitgegroeid tot multimediale bedrijven, die continu zo snel mogelijk regionaal nieuws brengen op verschillende kanalen. Gevolg is wel dat het journalistiek uitzoekwerk op de achtergrond dreigt te raken. Daarom is besloten de krachten op onderzoeksgebied te bundelen.

Per onderzoek wordt een team gevormd van gespecialiseerde journalisten van de betrokken omroepen. Dat team gaat op zoek naar diepgravende en onthullende verhalen. Daar waar mogelijk wordt het publiek van de omroepen betrokken bij de onderwerpkeuze.

Het is voor het eerst dat de regionale omroepen in het Noordoosten van ons land structureel gaan samenwerken op redactioneel gebied.

Auteur: Jasja Pen

Gerelateerde berichten

Judith Meeng nieuw lid raad van toezicht RPO

Judith Meeng is toegetreden tot de raad van toezicht van de RPO. De focus ligt op de terreinen van HR, communicatie en diversiteit & inclusie.

15 12 2022

Kom jij ons team versterken? We zoeken een secretaresse

Vind je het heerlijk om in te springen daar waar de drukte is, hou je van planningen en vind je het een uitdaging om agenda’s bij te houden?

01 11 2022

[LUISTER] Dutch Media Week: Podcast over 30 jaar regionale televisie

Luister naar de podcast over 30 jaar regionale televisie met omroeppionier Henny Everts en mediajournalist en schrijver Peter Schavemaker.

18 10 2022