Regionale omroepen in Noordoost-Nederland doen samen aan onderzoeksjournalistiek

11-02-2019

RTV Drenthe, RTV Noord, RTV Oost en Omrop Fryslân slaan de handen ineen op het gebied van onderzoeksjournalistiek.

Media-minister Arie Slob heeft op 11 februari in de Zwolse studio van RTV Oost het startschot gegeven voor het samenwerkingsproject. Hij deed dat door symbolisch de eerste tegel te lichten voor de vier omroepen.

De hoofdredacties constateren dat er elk moment van de dag een oneindige stroom aan nieuwsberichten op mensen af komt. Ze zien het als hun publieke taak om tegenwicht te bieden in de vorm van gedegen journalistiek onderzoek.

De afgelopen jaren zijn de Noordelijke omroepen uitgegroeid tot multimediale bedrijven, die continu zo snel mogelijk regionaal nieuws brengen op verschillende kanalen. Gevolg is wel dat het journalistiek uitzoekwerk op de achtergrond dreigt te raken. Daarom is besloten de krachten op onderzoeksgebied te bundelen.

Per onderzoek wordt een team gevormd van gespecialiseerde journalisten van de betrokken omroepen. Dat team gaat op zoek naar diepgravende en onthullende verhalen. Daar waar mogelijk wordt het publiek van de omroepen betrokken bij de onderwerpkeuze.

Het is voor het eerst dat de regionale omroepen in het Noordoosten van ons land structureel gaan samenwerken op redactioneel gebied.

Auteur: Jasja Pen

Gerelateerde berichten

Digital News Report: 82% van Nederlanders checkt dagelijks het nieuws

Het podcastgebruik is in 2022 verder toegenomen. Maandelijks gebruikt bijna een derde van de Nederlanders podcasts; vooral jongeren.

15 06 2022

Regionale omroep krijgt met RegioStation eigen plek op WerkStation.tv

Het aanbod aan trainingen en opleidingen voor de regionale omroep heeft hiermee een eigen plek gekregen op de vernieuwde website van WerkStation.tv.

31 05 2022

AVROTROS gaat samenwerking aan met Philip Bloemendal Prijs

Ook de Regionale Publieke Omroep, een kweekvijver voor jong presentatietalent, heeft zich verbonden aan de prijs.

31 05 2022