Samenwerking Omroep Brabant, Omroep Zeeland, L1 én VRT Radio 1

06-08-2019

Wat zijn de mooiste Nederlandstalige liedjes uit Nederland én Vlaanderen? Omroep Brabant, Omroep Zeeland, L1 en de Belgische VRT Radio 1 gaan op zoek naar de 100 mooiste liedjes voor de Lage Landen Lijst. Een bijzondere samenwerking tussen de regionale omroepen van Zeeland, Noord-Brabant en Limburg en VRT Radio 1 uit België.

Allereerst is er op zondag een wekelijks uur radio waarin presentatoren Maarten Kortlever (Omroep Brabant) en Jan Hautekiet (VRT Radio 1) elkaar en de luisteraars inspireren, prikkelen en uitdagen met bekende en minder bekende liedjes uit Vlaanderen en Nederland. Elke uitzending brengt ook een reportage rond ‘grensverleggers’: projecten die de grens tussen Nederland en Vlaanderen overschrijden. Dat kan gaan van een cultuurproject tot een mooie fietsroute. De ‘pre-shows’ van de Lage Landen Lijst zijn elke zondag te horen van 12.00 tot 13.00 uur.

Vanaf 30 augustus is het aan de luisteraars. Dan gaat de stembus open om uiteindelijk te komen tot de Top 100 mooiste Nederlandstalige liedjes uit Nederland en Vlaanderen. De finale van de Lage Landen Lijst wordt zaterdag 14 september gepresenteerd door Maarten Kortlever en Jan Hautekiet en tegelijkertijd uitgezonden op Omroep Brabant, L1, Omroep Zeeland en VRT Radio 1 van 09.00 tot 18.00 uur.

De Lage Landenlijst in samenwerking met Grensverleggers, een project van deBuren met steun van Provincie Limburg, Provincie Zeeland en Provincie Noord-Brabant.