Friese sportmomenten 2018

Sport raakt
14-12-2018

Live programma Omrop Fryslân over de mooiste Friese sportmomenten 2018. 

Wat waren volgens het Friese publiek de 10 mooiste sportmomenten van 2018? In het speciale televisieprogramma ‘Sportmominten 2018’ presenteren Sport Fryslân, Omrop Fryslân, provinsje Fryslân en de Leeuwarder Courant op vrijdag 14 december de populairste sportmomenten. Uit de vooraf 30 geselecteerde momenten hebben het publiek en een jury de mooiste tien gekozen. Deze top 10 wordt in Sportmominten 2018 gepresenteerd.

Aan tafel bij presentator Arjen de Boer zitten vier van de genomineerden: schaatster Marrit Leenstra, voetbalster Sherida Spitse, schipper Douwe Visser en shorttracker Sjinkie Knegt. Samen kijken zij naar de gekozen favoriete sportmomenten. Daarnaast kijken ze ook terug op hun eigen sportmoment.

Genomineerden
In totaal zijn er door Omrop Fryslân, Leeuwarder Courant en Sport Fryslân 30 grappige, emotionele, maar ook verdrietige sportmomenten geselecteerd. Onder andere het moment dat shorttrackster Suzanne Schulting tegen alle verwachtingen in goud won op de Olympische Spelen of het moment dat clubheld Martijn Barto na zeven seizoenen afscheid nam van zijn SC Cambuur. Zo zijn er nog 28 bijzondere sportmomenten van Friese sporters welke kans maken in de top 10 te komen.

Sportmomenten 2018
Het live-programma is op vrijdag 14 december om 17.10 uur te zien bij Omrop Fryslân. De 30 sportmomenten zijn geselecteerd door een vakjury bestaande uit Sport Fryslân, Omrop Fryslân, provinsje Fryslân en de Leeuwarder Courant.