Radio Oost gaat ‘back to the 80’s’

20-08-2019

De programma’s van Radio Oost gaan van 26 augustus tot en met 1 september weer Back to the 80’s, het tijdperk van de beenwarmers, de val van de Muur, een gewonnen EK Voetbal, Beatrix die koningin werd én de heuse windsurfscene in het oosten van Nederland.   

Radio Oost
De hele week is er op de regionale radiozender voor Overijssel de mooiste muziek uit de jaren 80 te horen en worden herinneringen aan dit decennium opgehaald met de luisteraars. Natuurlijk is er een hitflitsquiz waarmee mooie 80’s prijzen zijn te winnen. Via WhatsApp en de Facebookpagina van Radio Oost kunnen verzoekplaten worden aangevraagd en herinneringen worden gedeeld.

Oude Deuren Cup
Op zondag 1 september surft Radio Oost terug naar de 80’s tijdens de Oude Deuren Cup op Het Rutbeek in Enschede. maken Festival Radio Op dit windsurf-evenement met food en entertainment is Bert van Losser op locatie en draait de beste muziek. Sarah de Geest doet verslag van alle activiteiten ter plaatse. Windsurfen was in de jaren tachtig in het oosten van Nederland een populaire sport. De familie Spanjer uit Haaksbergen haalde de windsurfplank uit Amerika naar Nederland, Ten Cate ging ze later als eerste produceren. Zo ontstond op Het Rutbeek in Enschede een heuse ‘windsurfscene’. Tijdens de Oude Deuren Cup gaan oude tijden herleven.

Alle informatie over Back to the 80’s vind je op www.rtvoost.nl/80.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022