Persalarmering gaat vooralsnog op de schop, mogelijk alternatieven

23-02-2023

De persalarmering in haar huidige vorm gaat vooralsnog op de schop, maar er wordt gekeken naar gangbare alternatieven. Dat zijn de conclusies na een gesprek tussen Thomas Bruning (algemeen secretaris NVJ), twee leden van het Genootschap van Hoofdredacteuren, Rene Hendriks (Regio 15) en Dilan Yesilgöz (minister Justitie & Veiligheid). Dit schrijft Villamedia.

“De minister heeft te kennen gegeven dat zij zich wil inspannen om een goede vorm van persalarmering overeind te houden omdat ze nut en noodzaak daarvan onderkent”, laat Bruning in een reactie weten. “Tegelijkertijd ziet ze zich vooralsnog gedwongen om de bestaande alarmering per 1 april 2023 stop te zetten, zonder dat ze daarvoor een alternatief kan presenteren. Wij zien net als zij een belangrijke noodzaak voor pers én maatschappij voor deze alarmering maar onderkennen niet dat de bestaande vorm onrechtmatig zou zijn.”

Lees verder op de Villamedia

Auteur: Villamedia

Gerelateerde berichten

Sintvoorieder1: Record bij actie van Radio West en lokale omroepen

Nadat Den Haag FM al actievoerde voor Sintvoorieder1 werd de inzameling door Omroep West breder uitgerold naar meer lokale omroepen.

25 11 2023

Tweede Kamerverkiezingen bij regionale omroep: Iedere regio telt

Meer dan ooit telt iedere regio, ook voor politiek Den Haag. De regionale omroepen zetten bij Tweede Kamerverkiezingen het publiek centraal.

10 11 2023

Broadcast Magazine over digitale transformatie bij de regio

De dertien regionale publieke omroepen zetten hun tanden in de (digitale) uitdaging.

06 11 2023