Persalarmering gaat vooralsnog op de schop, mogelijk alternatieven

23-02-2023

De persalarmering in haar huidige vorm gaat vooralsnog op de schop, maar er wordt gekeken naar gangbare alternatieven. Dat zijn de conclusies na een gesprek tussen Thomas Bruning (algemeen secretaris NVJ), twee leden van het Genootschap van Hoofdredacteuren, Rene Hendriks (Regio 15) en Dilan Yesilgöz (minister Justitie & Veiligheid). Dit schrijft Villamedia.

“De minister heeft te kennen gegeven dat zij zich wil inspannen om een goede vorm van persalarmering overeind te houden omdat ze nut en noodzaak daarvan onderkent”, laat Bruning in een reactie weten. “Tegelijkertijd ziet ze zich vooralsnog gedwongen om de bestaande alarmering per 1 april 2023 stop te zetten, zonder dat ze daarvoor een alternatief kan presenteren. Wij zien net als zij een belangrijke noodzaak voor pers én maatschappij voor deze alarmering maar onderkennen niet dat de bestaande vorm onrechtmatig zou zijn.”

Lees verder op de Villamedia

Ontdek meer

Pinksteren vier je bij de publieke omroep

Komend Pinksterweekend is er weer veel te zien en te horen bij de regionale omroepen. Eerste PinksterdagIn de