Persalarmering gaat vooralsnog op de schop, mogelijk alternatieven

23-02-2023

De persalarmering in haar huidige vorm gaat vooralsnog op de schop, maar er wordt gekeken naar gangbare alternatieven. Dat zijn de conclusies na een gesprek tussen Thomas Bruning (algemeen secretaris NVJ), twee leden van het Genootschap van Hoofdredacteuren, Rene Hendriks (Regio 15) en Dilan Yesilgöz (minister Justitie & Veiligheid). Dit schrijft Villamedia.

“De minister heeft te kennen gegeven dat zij zich wil inspannen om een goede vorm van persalarmering overeind te houden omdat ze nut en noodzaak daarvan onderkent”, laat Bruning in een reactie weten. “Tegelijkertijd ziet ze zich vooralsnog gedwongen om de bestaande alarmering per 1 april 2023 stop te zetten, zonder dat ze daarvoor een alternatief kan presenteren. Wij zien net als zij een belangrijke noodzaak voor pers én maatschappij voor deze alarmering maar onderkennen niet dat de bestaande vorm onrechtmatig zou zijn.”

Lees verder op de Villamedia

Auteur: Villamedia

Gerelateerde berichten

SjONG junior van Omrop Fryslân Tsjil wint Prix CIRCOM

SjONG junior van Omrop Fryslân Tsjil is in de prijzen gevallen bij Prix CIRCOM, de belangrijkste internationale prijzen voor regionale programma's.

05 06 2023

Het geheim van Moederheil wint Gouden Regiohelden Award

De documentaire Het geheim van Moederheil van Omroep Brabant wint de Gouden Regiohelden Award van 2022.

20 04 2023

Derde crisisdebat van Omroep Brabant gaat over de zorg

Na de wooncrisis en de armoedecrisis staat het derde debat van Omroep Brabant in het teken van de zorg.

09 12 2022