Omrop Fryslân verdiept met podcast de FryslânDOK over Long COVID

26-01-2022

Omrop Fryslân volgt een team van specialisten dat werkt aan het herstel van mensen die langdurige klachten hebben na een coronabesmetting. Voor patiënten en behandelaars een nieuwe route vol onbekende paden, want Long COVID is een nieuwe ziekte. De FryslânDOK ‘De lange adem – leven met Long COVID’ is te zien op 30 januari bij Omrop Fryslân. De documentaire van de regionale omroep is een dag eerder al te zien op NPO 2.

Naast de longarts bezoekt documentairemaker Annet Huisman een longarts, twee patiënten en een fysiotherapeut. Longarts Jolanda Kuijvenhoven van ziekenhuis MCL in Leeuwarden heeft met collega’s in Friesland, Groningen en Drenthe een behandeltraject ontworpen. Sebastiaan Verra (40) uit Damwâld werkt op een scheepswerf op Lauwersoog. Hij kreeg in april corona. Nog steeds heeft hij zware klachten. Fysiotherapeut Afien Wybenga werkt in Damwâld met Verra aan zijn herstel. Marrit Bekkema (20) uit De Westereen loopt stage bij een zorgbedrijf in De Falom. Zij kreeg in de zomer corona en is nog steeds moe en benauwd. Gelukkig kan ze nu beginnen aan haar herstel.

Voor wie nog meer wil weten over Long COVID kan naar de speciale podcast van Omrop Fryslân luisteren. In de podcast vertellen longarts Jolanda Kuijvenhoven en fysiotherapeut Afien Wybenga nog veel meer over Long COVID. De podcast is vanaf 29 januari te beluisteren.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022