Omrop Fryslan maakt live programma bij opening LF2018

24-01-2018

Finster op 2018 schetst een beeld van het culturele jaar 2018 aan de hand van reportages en gesprekken aan tafel met presentatrice Karen Bies. Met onder andere: Het Grote Grutto Theater, waar je het leven van een grutto kunt meebeleven: Iepen Doarp met verhalen van alle inwoners van Feanwâldsterwâl en Sjen yn it tsjuster, in theatrale wandeling in Burgwerd. Miranda Werkman staat voor Omrop Fryslân in het hart van Leeuwarden om live verslag te doen van onder andere de aankomst van het Koninklijk paar bij Stadsschouwburg De Harmonie.

Omrop Fryslân is vrijdagavond 26 januari live bij het evenement Ferhalen 2018. Rondom in de provincie doen mensen hun deuren open en vertellen ze verhalen. Op vijf verschillende plekken zijn daar verslaggevers bij die iedereen laten meegenieten van de verhalen via een livestream op Facebook. Ze zijn onder andere in de Watertoren van Sneek, het Earmhûs Museum in Wartena en op een bijzondere locatie tussen Egypte en Frankrijk. De livestream begint om 20.00 uur en is te vinden op de Facebookpagina van Omrop Fryslân.