Omrop Fryslan gaat newsroomsysteem NOS gebruiken

20-12-2017

Hoofdredacteur Klaas Geert Bakker van Omrop Fryslân is blij met de samenwerking met de NOS: “Wij zijn hard toe aan een nieuw newsroomsysteem. iNOS heeft voor de redactie als grootste voordeel dat het een door journalisten ontwikkeld, zeer gebruiksvriendelijk systeem is. Daarnaast vergemakkelijkt het de uitwisseling van content tussen Omrop Fryslân en de NOS. En dat is gezien de steeds inniger wordende samenwerking een groot voordeel”.

Omrop Fryslân is de tweede regionale omroep waar iNOS wordt ingevoerd, na Omroep Zeeland, waar het systeem al bijna twee jaar tot grote tevredenheid functioneert. Waarnemend algemeen directeur Geert Hofman van de NOS en Omrop Fryslân-directeur Jan Koster vinden de samenwerking met de regionale omroepen belangrijk. Hofman: “We hebben iNOS bewust beschikbaar gesteld aan de regionale omroepen. Dat biedt niet alleen flinke praktische voordelen, maar het bewijst ook het grote belang dat we hechten aan de samenwerking tussen de landelijke en de regionale publieke omroepen en aan het efficiënt omgaan met belastinggeld.”