Omrop Fryslan en Radio Eenhoorn

31-05-2018

Drie van de uitzendingen zijn bij de lokale zender Radio Eenhoorn te horen op 27, 28 en 29 juli. Een dag voor de PC, op dinsdag 31 juli, wordt de serie afgesloten bij Omrop Fryslân op de radio.

Op initiatief van het PC bestuur is er contact gelegd tussen Omrop Fryslân en Radio Eenhoorn om de opties voor de, in totaal vier, PC Kafees te bekijken. Met succes: op vrijdag 27 juli, om 18.00 uur, en op 28 en 29 juli, om 11.00 uur, is het PC Kafee live te horen bij Radio Eenhoorn. Op 31 juli is het PC Kafee vanaf 19.00 uur op de radio te horen bij Omrop Fryslân.

Hoofdredacteur Klaas Geert Bakker en projectmanager Jacqueline Spendel van Omrop Fryslân zijn opgetogen over de samenwerking. ”Het is prachtig dat op deze wijze alle partijen een ‘boppeslach’ maken. Daarnaast is het voor de Omrop en Radio Eenhoorn in mooie aanleiding om verder te praten over structurele samenwerking tussen beide zenders.” 

Voorzitter van Radio Eenhoorn, Tinus Boomstra: ”Radio Eenhoorn is de kaatszender van Fryslân, daar past het PC Kafee heel goed bij. De samenwerking met Omrop Fryslân wordt daar alleen maar beter van en daar zijn wij blij mee.”

Geert van Tuinen gaat alle vier PC Kafees presenteren en samenstellen. Hij is voor de eerste drie PC Kafees weer terug bij de radiozender waar het voor hem allemaal begon als programmaleider in 1987. Hij zegt daarover: ”Ik vind het hartstikke mooi dat ik met drie van de vier PC Kafees terug ben bij Radio Eenhoorn. Het station dat ik ooit nog zelf heb opgericht.”

PC Franeker 2018
Zoals elk jaar is de loting van de PC op maandag 30 juli live volgen bij Omrop Fryslân op de radio. De toespraak van PC voorzitter Ids Hellinga, voorafgaand aan de kaatspartijen op 1 augustus, is te zien op televisie, Omropfryslan.nl en de Omrop-app. Aansluitend zijn de kaatspartijen te volgen op radio, televisie, Omropfryslan.nl en de Omrop-app.

Auteur: redfactory

Gerelateerde berichten

Boksgala Gladiatoren aan de Maas

Boksen staat komend weekeinde centraal bij RTV Rijnmond met het boksgala Gladiatoren aan de Maas.

16 11 2018

Zevenheuvelenloop

De Zevenheuvelenloop staat ook wel bekend als Nederlands mooiste en ’s werelds snelste 15 kilometerwedstrijd. Omroep Gelderland neemt je mee naar de meest uitdagende hardloopwedstrijd van het jaar.

14 11 2018

‘De geboorte van een pleeggezin’

In ‘De geboorte van een pleeggezin’ volgt RTV Oost journalist Jolande Verheij pleegouders-in-spé Léon en Sandra ten Brinke uit Dedemsvaart.

13 11 2018