Omroep West en Bollenstreek Omroep

04-12-2018

Omroep West en de Bollenstreek Omroep werken sinds oktober intensief samen. De samenwerking is bekrachtigd met het afleveren van een speciale ‘Omroep West-Bollenstreek Omroep-auto’ op de redactie van Bollenstreek Omroep in Noordwijk.

Impuls voor de journalistiek in de Bollenstreek
Verslaggevers van Omroep West werken meerdere dagen per week vanuit de Bollenstreek aan verhalen voor zowel de regionale als de lokale omroep. Een soortgelijk samenwerkingsverband heeft Omroep West ook al met de WOS (Westland), Studio Alphen en Unity.nu (Leidse regio).

‘De journalistiek in Noordwijk, Noordwijkerhout, Teylingen, Lisse en Hillegom krijgt hiermee een impuls, zowel kwalitatief als kwantitatief’, zegt Henk Ruijl, waarnemend hoofdredacteur van Omroep West. ‘En dat is hard nodig in tijden dat de regionale en lokale journalistiek onder druk staat.’ Lokale omroepen hebben het financieel moeilijk, zo bleek deze week weer tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer. Vooral de structurele financiering blijkt voor veel omroepen een probleem.

Dichterbij de inwoners van onze regio
Met het Regionaal Nieuws Netwerk (RNN) wil Omroep West lokale omroepen in het noorden van Zuid-Holland ondersteunen, zowel met mensen als met middelen. Zo organiseert RNN meerdere keren per jaar workshopdagen, waar medewerkers van lokale omroepen training krijgen in onder meer monteren, filmen en radio maken. De samenwerking werkt ook de andere kant op, zegt Ruijl. ‘Wij profiteren als regionale omroep van de kennis en het netwerk van de lokale omroepen. Daarmee komen we letterlijk dichterbij de inwoners van onze regio.’

Ard Zandbergen, hoofdredacteur van Bollenstreek Omroep, is ‘ontzettend blij met de samenwerking met Omroep West’. ‘Wij kunnen nu ook meer in video aandacht besteden aan het nieuws in de Bollenstreek. Wij zijn grotendeels een vrijwilligersorganisatie en kunnen slechts incidenteel tv maken. Met de kennis en mankracht van Omroep West maken we nu meer online video en tv. We merken dat ons publiek dat enorm waardeert.’

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022