Omroep Flevoland zendt Gezwam rond de Dam live uit

29-01-2018

Het is een traditie in Kraggenburg, het buutreednersfestival dat voorafgaat aan het jaarlijkse carnaval. ‘Gezwam rond de Dam’ wordt voor de 26e maal gehouden en vindt plaats in het hol van carnavalsvereniging de Zotte Leeuwkes, oftewel hotel/restaurant Van Saaze in Kraggenburg. Het festijn wordt live via TV uitgezonden bij Omroep Flevoland.

Tijdens het evenement laten maximaal 8 zwammers zien hoe goed ze zijn in het op grappige wijze vermaken van het publiek. Deelnemers mogen maximaal 11 minuten, staande in de ton, de zaal vermaken met ludieke grappen. Winnaar van vorig jaar was Marlou Bols uit Luttelgeest. Met haar alter ego “Connie Koomen” wist zij vorig jaar als eerste vrouw in de historie de juryprijs in de wacht te slepen.

De verrichtingen van de buutreedners zijn live te volgen via Omroep Flevoland televisie maar ook via de website van de omroep en de app. De uitzending begint zaterdag om 20.00 uur en eindigt naar verwachting rond 23.30 uur.