Omroep Flevoland stelt uniek Flevolands zesgangenmenu samen

01-02-2022

In de zevendelige serie ‘Smaakzoekers op Wielen’ laat Omroep Flevoland zien hoe culinair-schrijver Nadia Zerouali én chefkok Sharon de Miranda, op zoek gaan naar de smaak van gezond en lekker eten uit provincie Flevoland. In elke aflevering koken zij verschillende gerechten die in de laatste aflevering een zesgangenmenu zal opleveren. Met dit menu willen de dames beide woonachtig in Almere, inwoners uit Flevoland en mensen buiten de provincie inspireren om lokaal boodschappen te doen, te koken en om de provincie te bezoeken.

Met een foodtruck vol keukengerei en met ieder haar eigen masala dabba (specerijenbox) gaan ze op bezoek bij lokale bakkers, vissers, imkers en boeren waar ze op locatie wereldse gerechten maken, met lokale producten. Tijdens de ontdekkingsreis naar de smaak van Flevoland zijn de dames verrast door de geschiedenis van Flevoland, door de hoeveelheid van lekkere en goede producten die de provincie te bieden heeft, de nieuwe manier van eten produceren in samenwerking met de natuur en kijken ze uit wat de toekomst nog meer te bieden heeft.

Vanaf het eerste weekend in februari 2022 zendt Omroep Flevoland elk weekend één aflevering uit. De laatste aflevering, waarin alle producenten samenkomen voor het zesgangendiner, wordt uitgezonden in het weekend van 19 en 20 maart 2022. De reeks aan afleveringen zijn uiteindelijk ook terug te vinden op www.omroepflevoland.nl en via het Omroep Flevoland kanaal op YouTube.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022