Kies Je Kraker Award van Omroep Brabant voor carnavalsklassieker van De Twee Pinten

12-02-2021

De zoektocht van Omroep Brabant naar de grootste carnavalskrakers aller tijden heeft een winnaar opgeleverd: “Bij ons staat op de keukendeur” van De Twee Pinten. De carnavalsklassieker kreeg van publiek en jury de meeste stemmen. De jaarlijkse verkiezing van de regionale omroep was dit jaar anders dan normaal. Uit tal van klassiekers en alle winnaars van ‘Kies Je Kraker’ uit de afgelopen decennia zijn de allerbeste nummers gekozen. De Kies Je Kraker Award werd uitgereikt tijdens de live uitzending van 3 Uurkes Vurraf op Omroep Brabant.

De winnaar is een liedje dat al 51 jaar oud is. “Een onverwoestbare klassieker”, zegt Maarten Kortlever van Omroep Brabant. “En tegelijkertijd ontzettend actueel in dit rare jaar. Want die ene zin – ‘wat er met ons ook ooit gebeuren zal, we vieren altijd carnaval’ – is natuurlijk schitterend.” Op de tweede plaats eindigde de moderne klassieker “De gròzzie van mèn buurvrouw” van Veul Gere. De nummer drie aller tijden is Van Alles Wè met “En nou die hendjes de lucht in”.

De Twee Pinten scoorden begin jaren ‘70 heel wat carnavalshits. Wim Kersten en Joep Peeters (en later ook nog Rein Matrona) hadden een feilloos gevoel voor goede liedjes. Alhoewel… de ‘Keukendeur’ sloeg in het begin helemaal niet aan. Pas toen Eindhovenaar Tony Bass er succes mee kreeg, werd het liedje nog eens uitgebracht en toen met succes.

De Kies Je Kraker Award werd uitgereikt tijdens de live uitzending van 3 Uurkes Vurraf op Omroep Brabant. De zoon van Wim Kersten, Willem-Jan, nam de award in ontvangst. Hij vindt het prachtig dat de liedjes van zijn vader nog steeds zo gewaardeerd worden. Ook het bekende Bloemetjesgordijn stond in de top 10 van de Kies Je Kraker Aller Tijden.

(foto’s: Omroep Brabant / Twan Spierts)

Auteur: Robert Claus

Gerelateerde berichten

RTV Oost volgt monstertocht voor het goede doel

RTV Oost volgt de monstertocht via een liveblog op rtvoost.nl, op Radio Oost, op TV Oost in Bij Oost|Vandaag, en op de sociale media.

20 09 2021

TV Oost brengt Open Monumentendagen de huiskamer in

De Open Monumentendagen staan in Kampen in het teken van Mobiel Erfgoed. TV Oost zendt deel twee van de Open Monumentendag film uit.

10 09 2021

Toevallig groen in de stad zorgt voor lokale samenwerking in Utrecht

Voor het project ‘Toevallig Groen, Zaailingen van de Stad’ werkt RTV Utrecht samen met DUIC, Utrecht Natuurlijk en het Centraal Museum.

07 09 2021