Kies Je Kraker Award van Omroep Brabant voor carnavalsklassieker van De Twee Pinten

12-02-2021

De zoektocht van Omroep Brabant naar de grootste carnavalskrakers aller tijden heeft een winnaar opgeleverd: “Bij ons staat op de keukendeur” van De Twee Pinten. De carnavalsklassieker kreeg van publiek en jury de meeste stemmen. De jaarlijkse verkiezing van de regionale omroep was dit jaar anders dan normaal. Uit tal van klassiekers en alle winnaars van ‘Kies Je Kraker’ uit de afgelopen decennia zijn de allerbeste nummers gekozen. De Kies Je Kraker Award werd uitgereikt tijdens de live uitzending van 3 Uurkes Vurraf op Omroep Brabant.

De winnaar is een liedje dat al 51 jaar oud is. “Een onverwoestbare klassieker”, zegt Maarten Kortlever van Omroep Brabant. “En tegelijkertijd ontzettend actueel in dit rare jaar. Want die ene zin – ‘wat er met ons ook ooit gebeuren zal, we vieren altijd carnaval’ – is natuurlijk schitterend.” Op de tweede plaats eindigde de moderne klassieker “De gròzzie van mèn buurvrouw” van Veul Gere. De nummer drie aller tijden is Van Alles Wè met “En nou die hendjes de lucht in”.

De Twee Pinten scoorden begin jaren ‘70 heel wat carnavalshits. Wim Kersten en Joep Peeters (en later ook nog Rein Matrona) hadden een feilloos gevoel voor goede liedjes. Alhoewel… de ‘Keukendeur’ sloeg in het begin helemaal niet aan. Pas toen Eindhovenaar Tony Bass er succes mee kreeg, werd het liedje nog eens uitgebracht en toen met succes.

De Kies Je Kraker Award werd uitgereikt tijdens de live uitzending van 3 Uurkes Vurraf op Omroep Brabant. De zoon van Wim Kersten, Willem-Jan, nam de award in ontvangst. Hij vindt het prachtig dat de liedjes van zijn vader nog steeds zo gewaardeerd worden. Ook het bekende Bloemetjesgordijn stond in de top 10 van de Kies Je Kraker Aller Tijden.

(foto’s: Omroep Brabant / Twan Spierts)

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022