Nieuwe website Omroep Brabant

08-10-2018

De nieuwe website is veiliger, er is meer ruimte voor video, daarnaast kan de gebruiker zelf bepalen hoe de overzichtspagina’s worden getoond.

Bij de aanpassingen is goed geluisterd naar reacties van het publiek. Omroep Brabant vraagt met enige regelmaat aan Brabanders wat ze van de website vinden maar er komen ook spontaan veel op- en aanmerkingen binnen.

Veiligheid
De vernieuwde website is door de https-verbinding veiliger. Door deze verbinding is het voor buitenstaanders niet meer mogelijk bijvoorbeeld inloggegevens of zoekopdrachten te onderscheppen. Internetbrowser Google Chrome zal dan ook niet meer melden dat de website ‘niet veilig’ is.

Persoonlijker
Het is met de nieuwe website mogelijk om op tablet en desktop zelf aan te geven hoe de overzichtspagina’s  wordt weergegeven. Gebruikers kunnen kiezen tussen ‘klein’, ‘middel’ en ‘groot’. Dat betekent een keuze tussen kleine foto’s met alleen de kop van het artikel of grotere afbeeldingen met ook al de eerste alinea van het bericht.

Opvallendere plek voor video
Bezoekers van de website vinden video belangrijk, om die reden heeft video een opvallendere plek op de site gekregen. Op de homepage worden de nieuwste video’s getoond en er is een speciale pagina voor wie een completer overzicht wil.

Met de vernieuwde website sluit Omroep Brabant aan bij een aantal andere regionale omroepen in Nederland. Deze samenwerking levert een kostenbesparing op maar moet er ook voor zorgen dat ze in de toekomst slagvaardiger is als er aanpassingen nodig zijn. Achter de schermen wordt ook gewerkt aan een grote update voor de app. Deze app wordt dagelijks door honderdduizenden Brabanders wordt geraadpleegd. De aanpassing hiervan volgt later dit jaar.

Foto: Kevin Cordewener