Nieuwe serie Special TV in december bij RTV Oost

25-11-2022

Special TV krijgt in de laatste maand van het jaar een vervolg bij RTV Oost. In een nieuwe reeks afleveringen staan de programmamakers stil bij het afgelopen jaar. Wie was van betekenis? Wie maakte het verschil? Wie verdient er, letterlijk, een standbeeld? De afleveringen zijn vanaf 3 december elke zaterdag te zien bij de regionale omroep van Overijssel.

Special TV ontstond in het voorjaar van 2022 naar aanleiding van de Special Olympics die in Overijssel plaatsvonden. Het programma werd onlangs genomineerd voor de Special Media Awards. In de nieuwe reeks gaan de makers met een verstandelijke beperking op zoek naar wie er verborgen zit in levende standbeelden die verspreid over Overijssel te vinden zijn. Aan de hand van tips en aanwijzingen trekken ze door de provincie en proberen ze de bekende persoon in het standbeeld te ontmaskeren. Het publiek van RTV Oost kan helpen door mee te puzzelen op Radio Oost en via de social media-kanalen. De finale is op oudejaarsavond.

Special TV is vanaf zaterdag 3 december om 17.30 uur te zien op TV Oost. De uitzending wordt daarna elk uur herhaald. De programma’s van de regionale omroep zijn ook (terug) te kijken bij NLZIET. Special TV is een gezamenlijke productie van Patchanka Producties, Zorginstelling Aveleijn en RTV Oost.

Foto: RTV Oost

Ontdek meer

Pinksteren vier je bij de publieke omroep

Komend Pinksterweekend is er weer veel te zien en te horen bij de regionale omroepen. Eerste PinksterdagIn de

17 05 2024

Regio Songfestival Update (mei 2024)

Niet alleen in het Zweedse Malmö zijn ze in songfestivalsferen, ook in de regio wordt al druk gezocht

03 05 2024

Stilstaan bij oorlog en vrijheid

Dit weekend staat in het teken van herdenken en het vieren van vrijheid. Op zaterdag 4 mei zendt RTV Utrecht de

03 05 2024