Nieuwe hoofdredacteur RTV Oost

08-01-2018

Binnen RTV Oost is Henk Jan Karsten geen onbekende. Hij heeft er bijna twintig jaar als journalist gewerkt en was in die tijd onder meer één van de gezichten van het politiek-maatschappelijke achtergrondprogramma In de Wandelgangen. In 2008 maakte hij de overstap naar Windesheim. Daar legde hij zich toe op een verschuiving van focus op traditionele media als radio, televisie en krant naar online platformen en sociale media.

“Terug naar RTV Oost voelt als thuiskomen, maar ik ben me er zeer van bewust dat de tijd niet heeft stilgestaan. Dat geldt voor mij, maar zeker ook voor de omroep. In krap tien jaar is de journalistiek ingrijpend veranderd als gevolg van de opkomst van smartphone en tablet. Oost heeft daar volop op ingespeeld en is online al niet meer weg te denken als meest geraadpleegde nieuwsvoorziening in Overijssel. In de komende jaren zal de nieuwsorganisatie daar nog meer op worden afgestemd, uiteraard zonder daarbij de radio- en televisieprogrammering uit het oog te verliezen. Dat is een uitdaging waar ik vanuit mijn expertise heel graag aan wil bijdragen”, aldus Karsten.

Henk Jan Karsten is geboren Overijsselaar. Hij groeide op in Eesveen bij Steenwijk, maar woont inmiddels ruim dertig jaar in Kampen.