Nieuw seizoen Brabants Landgoed

01-12-2017

De eigenaars van de landgoederen hebben veel passie voor bijzondere goed dat ze beheren. Maar hoe zit het met de toekomst van dit erfgoed? Daarover gaat deze serie: hoe zorg je ervoor dat je het landgoed in stand kan houden?

In zes afleveringen volgen we het wel en wee van drie prachtige historische Brabantse Landgoederen: Kasteel Heeze, Landgoed Haanwijk in Sint Michielsgestel en Landgoed Baest tussen Oirschot en Middelbeers. Daarbij komen verleden, heden en vooral ook de toekomst aan bod.

We maken in de serie kennis met de eigenaars van de landgoederen, zien de dikste eik van Brabant op Landgoed Baest, er is aandacht voor de natuurramp in Heeze, de Tachtigjarige Oorlog op Haanwijk en de eerste natuurbegraafplaats van Brabant op Baest. In Brabants Landgoed komen diverse facetten van de Brabantse natuur aan bod. Kortom, het belooft weer een mooi seizoen te worden.

De serie Brabants Landgoed bestaat uit 6 afleveringen en wordt iedere vrijdagavond om 18.00 uur uitgezonden op Omroep Brabant, daarna ieder uur herhaald.